Банковите сметки и служебните коли на общината в Сливен са

...
Банковите сметки и служебните коли на общината в Сливен са
Коментари Харесай

Запорираха банковите сметки и автомобилите на общината в Сливен

Банковите сметки и служебните коли на общината в Сливен са запорирани поради предявен от Министерство на околната среда и водите иск в размер на близо 4,5 млн.лева. Кметът Стефан Радев удостовери информацията посредством пресцентъра на локалната администрация.

Претенцията е поради първия воден цикъл на града, който се провали при ръководството на кмета Йордан Лечков след скандал с изпълнителя. Проектът бе наказателно спрян от Европейски Съюз още на първите няколко километра нови тръбопроводи след голям брой постъпили сигнали за нередности. По-късно работата по водния цикъл бе обновена, само че в други параметри, при кмета Кольо Милев. Строителните действия бяха довършени от настоящия кмет Стефан Радев.

Водният цикъл на Сливен излезе златен и за сливенските данъкоплатци. Случаят обрасна в правосъдни каузи, някои от които ще се точат още години отсега нататък. Последното завършило дело, за което неотдавна кметът Радев заяви, бе пред Арбитражния съд. Общината ще би трябвало да заплати на изпълнителя – сливенската компания „Булгейт“, 1 млн. лв. по първия воден цикъл. Преди това Сливен бе наказан да заплати на компанията 5 млн. лв. обезщетение за това, че договорът й за осъществяване на европроекта е бил преустановен едностранно, в нарушаване. Отделно в сметката са големите средства за разходи, които общината заплаща по правосъдните каузи.

В момента община Сливен е в режим на финансово излекуване поради големите наследени отговорности. Не дребна част от тях бяха погасени посредством пласирана общинска облигационна емисия за 25 млн.лева, само че оздравителните ограничения не престават.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР