Банкови преводи, които да се извършват денонощно и само за

...
Банкови преводи, които да се извършват денонощно и само за
Коментари Харесай

Денонощни незабавни банкови преводи и QR плащания от 2021 г. у нас

Банкови преводи, които да се правят непрекъснато и единствено за 10 секунди след нареждането на парите да са налични в сметката, заплащания в лв. с QR код през телефона и други новаторски банкови артикули ще станат вероятни от 2021 година. Това планува план за незабавни заплащания, показан пред представители на финансовите институции у нас от организацията БОРИКА, през която се реализират междубанковите преводи в България.

Услугата " незабавни заплащания " се предлага в съвсем всички европейски страни. По данни на Европейската централна банка незабавните заплащания в Скандинавските страни са към 40-50% от всички кредитни прехвърляния.

Незабавните заплащания съставляват електронни решения за заплащания на дребно, налични 24/7/365, вследствие на които платежната сметка на получателя се кредитира с неотложен или непосредствен до незабавния резултат.

" Възможността заплащанията от сметка в сметка да се извършват в границите на 10 секунди разрешава с изключение на бързи B2B заплащания, също по този начин и бързи заплащания на POS, т.е. на място при търговеца ", разяснява Мирослав Вичев, представител на БОРИКА.

" Преминаването към инфраструктура за незабавни заплащания обаче ще изисква съществени вложения от страна на банките, както и регулаторни промени и ще бъде сполучливо единствено с напъните на цялата банкова общественост в България ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР