Банкоматите на почти всички големи руски банки спряха да приемат

...
Банкоматите на почти всички големи руски банки спряха да приемат
Коментари Харесай

Банкоматите в Русия спряха да приемат долари и евро

Банкоматите на съвсем всички огромни съветски банки стопираха да одобряват долари и евро. Става дума за 11 от 13-те редовно значими кредитни организации в Русия. Причината за това решение е налагането на наказания против финансовия бранш, замразяването на кореспондентските сметки и въвеждането на политика на дедоларизация, е мнението на специалистите в тази област. Информацията е на съветското издание Известия.

Според тази информация 11 от общо 13-те обществено значими банки на Руската федерация са пренастроили своите банкомати и към този момент те към този момент не одобряват долари и евро.

Към сегашен ден тези промени са въведени в следните банки:

Сбербанк ВТБ Райфайзен Unicredit Газпромбанк Совкомбанк Росбанк МКБ Росселхозбанк Промсвязбанк Откритие

Клиентите на горепосочените банки към този момент няма да могат да внасят в брой валута от западни страни през банкоматите. Причината за тези промени са глобите против съветския финансов бранш, замразяването на кореспондентските сметки и общият вектор на финансовата система на страната, ориентиран към „ дедоларизация “. За съветските банки става нерентабилно, а от време на време даже рисковано да одобряват задгранична валута от популацията.

Към момента на издание на тази вест единствено клиентите на Алфа банк и Тинкоф могат да внасят по сметките си долари и евро в брой посредством банкомати. Само че начисляват комисиона в размер на 5% от сумата.

В клоновете на някои банки към момента е допустимо да се внесе валута по сметката. Но тази опция се чака в напълно близко бъдеще да изчезне- съгласно специалистите, всичко ще зависи непосредствено от политическата обстановка. Съхраняването на долари по сметките към този момент не е преференциално.

Това се случва незабавно откакто президентът на Русия Владимир Путин подписа закона за цифровата рубла, който влиза в действие от 1-ви август. Обвързването на националната валута с политическата обстановка може да предвещава нещо напълно неочквано.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР