БАНКОК (AP) — Акциите напреднаха в Азия в петък, като

...
БАНКОК (AP) — Акциите напреднаха в Азия в петък, като
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции проследяват ралито на Уолстрийт, докато японският Nikkei се доближава до рекордно високо ниво

БАНКОК (AP) — Акциите напреднаха в Азия в петък, като показателят Nikkei 225 в Токио се търгува покрай рекорден връх, 35 години по-късно той доближи своя връх и по-късно се срина със сриването на японския финансов балон.

Съединени американски щати фючърсите бяха по-ниски, откакто акциите на Уолстрийт сложиха нов връх след някои смесени отчети за стопанската система.

Nikei 225 затвори с 0,9% по-високо до 38 487,24. Той се движи тъкмо под рекордния връх от 38 915,87, който беше подложен на 29 декември 1989 година, тъкмо преди сривът в цените на акциите и парцелите да сложи началото на епоха на по-бавен, неуверен напредък. В най-високата си точка в петък той се търгуваше на 38 865,06.

Цените на акциите се покачват макар продължаващите признаци на уязвимост в японската стопанска система, която изпадна в криза през последното тримесечие на 2023 година Усилията за поддържане на напредък на по-високи равнища имаха стеснен триумф, подкопан от слабите частни вложения и потребителските разноски.

Променит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР