Банките ще изиграят ключовата роля за разхлаждане на имотния ентусиазъм

...
Банките ще изиграят ключовата роля за разхлаждане на имотния ентусиазъм
Коментари Харесай

Хампарцумян с прогноза за лихвите в имотния сектор  

" Банките ще изиграят основната роля за разхлаждане на имотния възторг в България. Това ще бъде задоволително за клиентите. Лихвите ще бъдат едноцифрени. Всеки, който си е направил сметката на ръба на опциите си, ще изпита компликации, само че и това не е краят на света ".

Това съобщи финансистът Левон Хампарцумян в ефира на NOVA NEWS.

Според него основното към този момент е, в случай че човек изпитва компликации, да беседва с банката и да може да преструктурира заема си – да се погаси част от главницата, тъй че вноската да стане по-приемлива или различен сюжет. " Важно е да се приказва задоволително рано преди нещата да са стигнали до кредитни консултанти и съдии реализатори ", предложи той.

В момента хората, които купуват жилище, избират среда за живот, сподели икономистът и разясни – непосредственост до болница, учебно заведение, подобаваща инфраструктура, покрай публичен превоз.

" А не просто нещо лъскаво, застроено, където човек няма къде да паркира. Тези градоустройствени неточности ще бъдат неприятно осъдени от пазара ", изясни Хампарцумян и предвижда, че ще се трансфорат в сиромашки квартали и цената на жилищата там ще пада.

" Небостъргачите ги назовават отвесни гета. Най-богатите първи си потеглят. Обикновено тези здания ги купува общината за обществени жилища и ги заселва с хора с по-ниски благоприятни условия ", сподели финансистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР