Банките отчитат повече приходи от такси заради повишаването им в

...
Банките отчитат повече приходи от такси заради повишаването им в
Коментари Харесай

Банките събират повече пари от такси

Банките регистрират повече доходи от такси поради повишението им в последните месеци, демонстрират данните на Българска народна банка в изданието „ Банките в България ”.
 
Нетният приход от такси и комисиони в края на предходната година по отношение на регистрирания към 31 декември 2020 година се усилва с 202 млн. лева (19.5%) до 1.2 милиарда лева по този начин делът на приходът от такси в чистия действен приход се покачва от 25% до 27.9%.
 
По-високите такси не отхвърлят хората да държат парите си в банките, демонстрират още данните на Българска народна банка. Депозитите в банковата система през четвъртото тримесечие се усилиха с 2.1 милиарда лева (1.9%) до 115.4 милиарда лева Определящ беше растежът на депозитите на семействата - с 2.0 милиарда лева и на кредитни институции. с 1 милиарда лева

Нараснаха и депозитите на бизнеса - със 128 млн. лева, до момента в който понижение се наблюдаваше при тези на други финансови предприятия – с 677 млн. лева (15.0%) и на бранш „ държавно ръководство “ – с 309 млн. лева (9.2%).Спрямо края на септември размерът на брутните заеми и задатъци понижа с 1.5 милиарда лева (1.8%) до 82.4 милиарда лева

Българска народна банка: Българите теглят заеми, макар повишаването на парцелите

Вземанията от кредитни институции на тримесечна база регистрираха спад с 3.7 милиарда лева (36.5%) до 6.5 милиарда лева в края на декември. Брутният кредитен портфейл на банковата система набъбна през интервала с 2.2 милиарда лева (3.0%) до 75.9 милиарда лева Основен принос имаше нарастването на заемите за нефинансови предприятия (с 1.2 милиарда лева, 3.0%) и за семейства (с 870 млн. лева, 3.0%).
 istock istock
Растеж се наблюдаваше и при вземанията от други финансови предприятия (със 72 млн. лева, 1.4%) и от бранш „ държавно ръководство “ (със 71 млн. лева, 7.9%).
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР