ББР Лизинг и Националният гаранционен фонд, част от Групата на

...
ББР Лизинг и Националният гаранционен фонд, част от Групата на
Коментари Харесай

Предлагат евтини лизинги за малки и средни фирми

ББР Лизинг и Националният гаранционен фонд, част от Групата на Българската банка за развиване, започват взаимна стратегия за лизингово финансиране на микро, дребни и междинни предприятия при облекчени условия.

Компаниите ще могат да се възползват от лизинг за закупуване на машини и съоръжение с 5% самоучастие, както и на транспортни средства и недвижими парцели с 0% лично присъединяване.

Лизинговото финансиране е с таван до 1,5 млн. лева и със период на погашение до 8 години.

С новата стратегия ББР Лизинг дава опция за покупка както на ново и използвано индустриално съоръжение, строителна и земеделска техника, транспортни средства, по този начин и на здравно съоръжение и недвижими парцели за икономически цели.

7,4 милиарда лв. е раздала Банката за развиване у нас

Програмата уголемява опциите за внедряване на нововъведения от българските компании и обезпечава спомагателна ликвидност на лизингополучателите посредством понижени условия за самоучастие и по-дълги периоди на погашение. Целта е да се улесни достъпът до финансиране за микро, дребни и междинни предприятия и да се насърчат фирмите да модернизират индустриалните си мощности.
 istock istock
Крайният период за кандидатстване по програмата е до края на 2025 година

ББР Лизинг продължава да предлага и облекчени условия на финансиране за „ зелени “ вложения до 5 млн. лева по стратегия Invest EU, направление Устойчивост. Мярката е ориентирана към индустриална енергийна успеваемост, произвеждане на сила, нискоемисионна подвижност, стабилно потребление на материали и кръгова стопанска система.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР