Банката на Англия предупреди, че икономическите перспективи за Великобритания и

...
Банката на Англия предупреди, че икономическите перспективи за Великобритания и
Коментари Харесай

Гответе се за икономическа буря, предупреждава Банката на Англия

Банката на Англия предизвести, че икономическите вероятности за Англия и света са помрачени от началото на годината и прикани банките да усилят финансовите буфери, с цел да подсигуряват, че могат да устоят на задаващата се стихия, оповестява " Ройтерс ".

Международни институции като Международния валутен фонд и Организацията за икономическо сътрудничество и раз показват, че Англия е по-податлива на криза и непрекъсната висока инфлация, в сравнение с други западни стопански системи, които се борят с световните шокове на енергийния и стоковия пазар.

" Икономическите вероятности в международен мащаб се утежниха доста. Глобалните финансови условия като цяло се стегнаха доста ", съобщи гуверньорът на Английската банка Андрю Бейли на конференция, откакто банката разгласява своя шестмесечен отчет за финансовата непоклатимост.

Според Банката на Англия развиването към войната в Украйна също би било основно значение.

Британските банки са в добра позиция да устоят даже на сериозен стопански спад, макар че техните финансови съотношения - въпреки и към момента мощни - се чака леко да намалеят през идващите тримесечия, твърди централната банка.
 CNBC: Рецесия на хоризонта, първо в Съединени американски щати и на 75% след това може и по света
CNBC: Рецесия на хоризонта, първо в Съединени американски щати и на 75% след това може и по света

CNN: Дори Фед не е сигурен, че към този момент може да избегне криза

Членовете на Комитета за финансова политика потвърдиха, че Банката на Англия ще удвои лихвения антицикличен финансов буфер (CCYB) до 2% през юли следващата година и добави, че може да трансформира лихвения % в двете направления според от това по какъв начин се развива международната стопанска система.

Процентът CCYB е спомагателен буфер за банките, който варира според от икономическите вероятности.

Въпреки влошаващата се рецесия с разноските за живот и инфлацията Банката на Англия увери, че банките са устойчиви на уязвимостта на дълга измежду семействата и бизнеса.

Централната банка изрази безпокойствие и по отношение на здравето на главните финансови пазари - като държавните облигации на Съединени американски щати и Англия - които станаха обект на " напън за пари " през март 2020 година, когато пандемията от COVID-19 провокира под паника разпродажби.

В отчета се отбелязва, че на фона на високата волатилност изискванията на ликвидност се утежниха даже на нормално високоликвидни пазари, като американски държавни облигации, такива с позлатени облигации и лихвени фючърси.
 Bank of England предизвестява за криза в Обединеното кралство тази година
Bank of England предизвестява за криза в Обединеното кралство тази година

Безработицата ще се увеличи от 3,8% на 5,5% до 2025 година

Посочва се, че главните английски пазари - макар че към момента действат - са станали по-скъпи за търговия, като някои спредове купува-продава са се нараснали повече от двойно по отношение на междинната стойност за 2021 година

Банката на Англия предизвести, че изискванията могат да продължат да се утежняват, изключително в случай че неустойчивостта на пазара се усили в допълнение.

Тя добави, че ще извърши изчерпателен разбор на действието на пазара на първични материали, откакто търговията с метали беше съществено нарушена през март в резултат на съветската инвазия в Украйна.

Централната банка ще стартира своя стрес тест на банките за актуалната година през септември, като се чака резултатите да станат ясни в средата на 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР