Bank of England остави без промяна водещата си лихва на

...
Bank of England остави без промяна водещата си лихва на
Коментари Харесай

Bank of England остави без промяна водещата си лихва

Bank of England остави без смяна водещата си рента на ниво 0,5% месец, откакто подвигна ставката за първи път от десетилетие, с цел да ограничи покачването на инфлацията, провокирано от решението Англия да напусне Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Днешното решение на банката бе взето единомислещо от 9-членната комисия по парична политика. То бе предстоящо, макар че тази седмица бяха оповестени данни, че инфлацията е траяла да се покачва над целевите 2%, до 3,1 на 100.

Представители на банката предвиждат, че инфлацията следващата година ще се успокои, защото първичният резултат от поевтиняването на английската лира ще отслабне.Те също по този начин подхождат внимателно при повдигането на лихвите болести икономическата неустановеност към Брекзита, който би трябвало да се случи през март 2019 година.

През ноември централната банка подвигна референтната си рента, която се отразява на цената на кредитирането и лихвите по депозитите, до 0,5 на 100 по отношение на рекордния най-малко от 0,25 на 100.

Повишението бе първото от юли 2007 година, когато международните кредитни пазари започнаха да " замръзват ", което се оказа въведения към международната финансова рецесия.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР