Баница с домашни кори – това е най-лесната рецепта. Как

...
Баница с домашни кори – това е най-лесната рецепта. Как
Коментари Харесай

Направете си вкусна баница с домашни кори!

Баница с домашни кори – това е най-лесната рецепта. Как да си извършите домашни кори по бърз и елементарен метод?

Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената баница. По-рано се приготвяше доста постоянно и се ядеше като главно ядене. Днес малко хора знаят по какъв начин се вършат домашни кори и тази рецепта ще бъде най-полезна за младите домакини, които желаят да се научат по какъв начин да вършат хубава домашна баница.

Необходими съставки:
1 кг брашно
70-80 мл олио
1 супена лъжица сол
500-600 мл хладка вода

За заряд:
300-400 г сирене
6 яйца

Приготвяне:
Поставете брашното в по-дълбока купа, прибавете олио и сол, след което последователно замесете тестото, като добавите хладка вода. Тестото не би трябвало да е нито доста твърдо, нито доста меко. Не би трябвало да се полепва по ръцете.

След като замесите добре тестото, разделете го на три по-големи топки. Ако вършиме по-малки кори, тогава направете повече и по-малки топчета.

Разточете топчетата тесто върху леко набрашнена повърхнина благодарение на точилка. Кората би трябвало да е почти с размерите на междинна пица. Намажете цялата повърхнина с олио и я оставете в тава, също намазана с олио.

Намазаните кори би трябвало да си почиват към 15 минути. Стаята, в която се меси тестото, би трябвало да е топла. Докато корите почиват, пригответе плънката.

Повдигнете първата кора с ръце в средата, по-късно последователно завъртете кората, с цел да се раздължен отмерено всички страни.

След това я поставете върху работна повърхнина, покрита с чаршаф, по-късно последователно и деликатно издърпайте краищата с пръсти и се движете в кръг към цялата кора. Накрая откъснете дебелите краища.

Разпределете плънката отмерено върху цялата кора и поръсете с малко олио. След това повдигнете чаршафа от едната страна, тъй че кората да стартира да се навива на руло.

Внимателно навийте рулото в тавата на серпантина, във формата на охлюв. Продължете с останалите кори.

Намажете ги от горната страна с малко олио и го изпечете в добре загрята фурна на 220 градуса. Ако забележите, че бързо се зачервява от горната страна, сложете фолио или хартия, с цел да не изгори.

 Баница с домашни кори - това е най-лесната рецепта

Вижте още: Защо нямаме пари? Кои неща лишават финансовата сила от нас?

Когато е добре изпечена от горната страна, напръскайте с малко вода и я покрийте с памучна забрадка, до момента в който се охлади малко и омекне.

Вашата баница с домашни кори е подготвена за консумация.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР