Балонесите с по-малко труд от сервитьорките изкарват много повече от

...
Балонесите с по-малко труд от сервитьорките изкарват много повече от
Коментари Харесай

Балонеси правят по 300 лева на вечер от бакшиши. Някой ще спре ли тази лудост?

Балонесите с по-малко труд от сервитьорките изкарват доста повече от тях. Между 200 и 300 лева на вечер си докарват продавачките на балони с газ. Надникът им не е огромен - не повече от 25-30 лева, поставя им се и % от продажбата - 2-3 лева на балон, само че по тази причина пък благодарността на клиентите докарва сериозен доход. Има и конфузни обстановки, споделя сервитьор в огромно нощно заведение в морската столица.

Една вечер наш клиент се контракти с балонесата за дребна отстъпка и стартира да поръчва на пакост. Сметката набъбна до 5000-6000 лева Той беше към този момент много почерпен, заплати я, само че на другия ден пристигна да желае да му върнат част от парите, един тип като предан клиент. Мисля, че му върнаха някакви пари. Голям екшън беше. Безумно е да се пилеят толкоз доста пари за това кратковременно наслаждение, споделя младият мъж, който работи, до момента в който следва висше обучение.

Поръчай бутилката  

Цената на един балон е 8-10 лева Баровците поръчват напряко бутилка. Тя идва с комплект балони, които купонясващите сами си пълнят на воля. Струва 400 лева и съдържа газ за 80 балона, като доставната ѝ цена е едвам 15 лева
 
При наргилетата е по-кротко. Пари не се вършат изключително, най-вече стотина лв., и то в клубове в най-натоварените нощи в почивните дни.
 
“Не мисля, че е рисково, просто резултатът е доста къс - едно-две вдишвания и толкоз, плюс това е доста скъпо наслаждение ", споделят младежи.
 
Експерти от РЗИ взаимно с полицията ревизират по подаден сигнал в заведения и взимат патроните с газ. Последната инспекция е от предишното лято, когато е формиран и единственият акт.
 
Нормативната разпоредба не го не разрешава изцяло, неразрешен е за приложимост в закрити пространства, навън - не е, прецизира основният секретар на инспекцията доктор Цеца Янкова.
 
Много е комплицирано, въпросът не е изчистен нормативно, децата ни го дишат, а той по никакъв начин не е безопасен, прибавя доктор Юлия Витлянова, шеф дирекция “Обществено здраве " в РЗИ, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР