Българското външно министерство е направило оплакване по дипломатически път за

...
Българското външно министерство е направило оплакване по дипломатически път за
Коментари Харесай

Демерджиев: Полицаите, които ме придружаваха в Мадекония, 40 минути бяха проверявани

Българското външно министерство е направило недоволство по дипломатически път за проблемите, които изпитаха български жители в опит да доближат до Скопие в събота за честването на Гоце Делчев. Това съобщи служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Демерджиев разясни, че даже служителите на реда, които са го придружавали, са били проверявани на границата в продължение на към 40 минути. Той посочи, че поръчките, които управляващите в РСМ дават към България, не подхождат на дейностите им.

" Днес придвиждам три генератора към трите пункта, с цел да има ток. Като поръчка, уверения, като думи - ние получихме задоволително доста такива. За страдание към днешна дата дейностите към момента не съответсват на думите. Гледахме с посланика всяка една граница, защото те имат такава система и се вижда по камерите - на всички места се движеха гладко коли. Единствените коли, които не се движеха бяха тези на трите пункта по посока Севрна Македония.

Ясно споделих, че насилието и провокациите раждат принуждение и провокации и би трябвало да спрем този обаян кръг. Имах уверението, че ще бъде обезпечена сигурността и ще бъдат позволени всички жители. Първото беше изпълнено, за жителите - не.

Поддържаме връзката, само че доста ми се желае в РСМ да схванат, че пътят към положителните връзки минава през дейности, не през думи. Като поръчки и думи получихме доста такива, само че дейностите не отговаряха на тях ", сподели Демерджиев.
От през днешния ден министър Демерджиев, политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи стартират поредност от работни визити в регионалните и основни дирекции на Министерство на вътрешните работи. По време на срещите със състава, които стартират на 6 февруари със Столична дирекция на вътрешните работи, ще бъде изработен разбор на активността на съответните структури.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР