Българското участие на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен

...
Българското участие на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен
Коментари Харесай

Мирела Демирева остана девета в Европа

Българското присъединяване на Европейското състезание по лека атлетика в Мюнхен приключи. Мирела Демирева се подреди на девето място в скока на височина, откакто преодоля 1,86 м. Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 скочи от първи опит 1,82 м и 1,86 м, само че 1,90 м се оказаха непостижими за нея, макар че в третия си опит тя беше покрай триумф.  Демирева раздели деветата позиция с още три състезателки, измежду които и две огромни имена. Също с по 1,86 м приключиха сребърната международна медалистка от Лондон 2017 Юлия Левченко (Укр), третата от Световното в Юджийн през предишния месец Елена Валортигара (Ит) и Татяна Гусин (Гър).
Това беше четвърти европейски край за Мирела Демирева навън. 32-годишната българка беше осма в Хелзинки през 2012 година, а само че последните два континентални форума в Амстердам през 2016 и Берлин през 2018 година завоюва сребърни оценки.
Двукратната сребърна медалистка в скока на височина от международни шампионати навън и планетарна шампионка в зала от тази зима Ярослава Магучих завоюва и европейското злато в Мюнхен. 20-годишната украинка, трета от Олимпийските игри в Токио 2020, се наложи със скромния резултат от 1.95 метра. Магучих преодоля тази височина от първи опит, което й отреди златото. Това е най-слабият резултат, с който се печели европейска купа навън при дамите, от 1974 година насам.
Представителката на Черна гора Мария Вукович взе среброто също с 1.95 м, само че тя преодоля височината в своя трети опит.
17-годишната сръбкиня Ангелина Топич, трета от Световното за девойки под 20 години в Кали по-рано през сезона, завоюва първия си орден на огромен конгрес при дамите. Дъщерята на Драгутин Топич се пребори за бронза с 1.93 м, които преодоля от първи опит.
България се показа с шестима спортисти и имаше трима финалисти на Европейското. Освен Демирева, измежду най-хубавите 12 на континента се подредиха Тихомиир Иванов (осми в скока на височина) и Александра Начева (единадесета в тройния скок).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР