Българското правителство спешно извика в София посланика ни в Москва.

...
Българското правителство спешно извика в София посланика ни в Москва.
Коментари Харесай

Правилно ли реагира България на случая „Скрипал“

Българското държавно управление незабавно извика в София посланика ни в Москва. Мярката е поради напрежението сред Русия и Запада след отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал.

Българската реакция е ход, с който страната ни се пробва да отговор на настояванията на европейските си сътрудници, само че и пробва да резервира баланс в дипломатическите връзки с Русия. Този ход разясниха някогашния зам.-министър на външните работи Стефан Тафров и някогашният вътрешен министър Румен Петков в „ Здравей, България “ по NOVA.

Борисов отзова за съвещания посланика ни в Русия

Лавров за изгонените дипломати: Това е шантажът на Съединени американски щати

Европейски Съюз отзовава за съвещания посланика си в Русия

Отзоваването на посланика ни за съвещания на езика на дипломацията е най-слабият метод за отговор на една обстановка .

Отзоваване се ползва нормално като има търкания сред две страни. Това е явно незадоволителна мярка поради отговора на главните ни съдружници в Европейски Съюз и НАТО. Не е ясно за какво е извикан посланика и също по този начин би трябвало да се прави разлика сред приучване за съвещания на посланика, което е знак на отегчение и събаряне въобще на дипломатическите връзки, което е нещо напълно друго.

Предстои да забележим дали ще последва нещо по-сериозно. Засега България попада в интернационалните вести като страна, която не реагира на това, което огромна част от страните-членки на Европейски Съюз и НАТО признават за държавен тероризъм от страна на Русия”, разяснява Тафров.

Румен Петков пък съобщи: „ Аз съм напът да се объркам в последните дни. Привикан ли е, отзован ли е, извикан ли е? Защото, в случай че разхвърляме из съзнанието на хората подобен терминологичен уред, рискуваме да ги оставим във въздуха.

Поведението на Англия е еманация на българската сентенция „ Някой ми изцапа гащите “ .

Когато настъпи случая Брекзит незабавно беше казано: „ Русия “. Вчера в английския парламент чиновник на добилата скандална популярност компания „ Кеймбридж Аналитика “ сподели, че в действителност Брекзит е манипулиран от тази английска компания.

Скрипал и щерка му са в сериозно, само че устойчиво положение

Какво е „ Новичок “ – отровата против Скрипал и щерка му

Путин: Предателите ще умрат. Кремъл ли токсини Скрипал

В случая „ Скрипал “, през вчерашния ден беше пробита антидопинговата лаборатория на Англия и без всевъзможни разсъждения още веднъж беше упрекната Русия. Трябва да има някаква мярка в личното изтощение и неспособност да защитиш територията си.

Мисля, че този напън, който се оказва редовно, върху Европейски Съюз и други сътрудници на Англия, би трябвало да се ограничи в границите на рационалното. В английските медии България беше поставена в страните, които ще изгонят дипломати. Това е нецивилизовано и не считам, че Европейски Съюз би трябвало да взима най-пошлите черти на Варшавския контракт “.

Сергей Скрипал и неговата щерка бяха отровени на 4 март в британския град Солсбъри.66-годишният Скрипал е пенсиониран полковник от съветското разузнаване. През 2006 година той беше наказан на 13 години затвор за шпионаж в интерес на Англия. Той получи леговище във Англия през 2010 година след замяна на шпиони сред Съединени американски щати и Русия. Скрипал беше приет за отговорен в Русия за това, че издал самоличността на съветски сътрудници под прикритие в Европа на английското външно разузнаване МИ-6. Според съветските управляващи той получил 100 хиляди $ за сведенията, които почнал да предава от 90-те години на предишния век.

Целия диалог чуйте във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР