Българското правителство поставя финансово условие на Брюксел, за да подкрепи

...
Българското правителство поставя финансово условие на Брюксел, за да подкрепи
Коментари Харесай

България към ЕК: Дайте компенсации, за да има 55% по-малко СО2

Българското държавно управление слага финансово изискване на Брюксел, с цел да поддържа желанието за слагане на цел от 55-процентно орязване на парниковите газове до 2030 година по отношение на равнищата им от 1990 година Това ще стане, в случай че получи " съответни обезщетителни механизми ", се показва с призната в сряда от Министерския съвет актуализация на на страната по Европейската Зелена договорка, призната в края на февруари 2020 година Какви би могло да са тези обезщетения, от държавната пресслужба не показват

Всъщност настояването за финансиране бе сложено като изискване и в предходната рамкова позиция по Зеления пакт на Европейски Съюз. Тогава формулировката бе " съответно подкрепяне " и става въпрос за условие към всички страни членки да понижат въглеродните си излъчвания с 50 на 100. След това обаче ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен подвигна летвата на 55 %, а Европейският парламент отиде по-далеч с миза от 60 на 100 стесняване на парниковите газови. Крайно решение по въпроса към момента няма.

Актуализацията на българската рамкова позиция е поради " нуждата от отчитане на постигнатия прогрес и развиване в съответните браншове на политиката, в сходство с оповестените нови начинания в осъществяване на времевия график на пътната карта към Зелената договорка ", показват от Министерския съвет.

Освен обезпечаването на съответни обезщетителни механизми, България ще упорства още да се подсигурява уравновесено и заслужено систематизиране на изгодите и тежестите, съпътстващи прехода, сред обособените страни членки.

" Постигането на по този начин заявените по-амбициозни цели ще бъде предизвикателство за България, заради което ще бъде належащо съответно финансиране, изключително в границите на бюджета на Европейски Съюз, при отчитане на националните потребности и специфики ", показват още от държавната пресслужба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР