Българското правителство държи биткойни на стойност над 3 млрд. долара,

...
Българското правителство държи биткойни на стойност над 3 млрд. долара,
Коментари Харесай

Българското правителство държи биткойни за над 3 млрд. долара

Българското държавно управление държи биткойни на стойност над 3 милиарда $, които са били иззети при акция против проведена незаконна група. Това оповестява Coindesk.com - едно от водещите издания, отдадени на криптовалутата.

В обявата се цитира известие от Центъра за правоприлагане в Югоизточна Европа (SELEC), съгласно което още през май месец тази година при акцията против нарушителите са конфискувани 213 519 биткойна. По време на интервенцията са задържани 23 български жители, а информацията сочи, че арестите и конфискацията на криптовалутата са резултат от следствие на хипотетична митническа машинация.

Според данните благодарение на вирус обвинените са проникнали в митническите компютри и по този начин са съумели да си спестят заплащането на митнически такси при импорт на артикули в страната.

Любопитното в тази ситуация е, че от май месец до през днешния ден, конфискуваните биткойни са поскъпнали до над 3 милиарда $. При конфискуването на биткойните през май, най-популярната криптовалута се е търгувала при курс от 2354 $ за брой, а общата стойност на конфискуваните виртуални пари е била към 500 млн. $.

Към момента не е ясно какво прави българското държавно управление с иззетите биткойни, написа още в материала на Coindesk. Отбелязва се също отводът на държавното управление да даде спомагателни детайлности по случая на уеб страницата " Биволъ " с аргумента, че тече наказателно следствие.

В петък курсът на биткойн се движи към 13 000 $, въпреки по-рано да трансферира за малко границата от цели 18 000 $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР