Българското посолство в Тел Авив непрекъснато актуализира база данни, в

...
Българското посолство в Тел Авив непрекъснато актуализира база данни, в
Коментари Харесай

Външно: За българите с двойно гражданство засега не предвиждаме евакуация от Израел

Българското посолство в Тел Авив непрестанно актуализира база данни, в която се записват две групи наши сънародници - първата са български жители, краткосрочно пребиваващи в Израел, и изпаднали в сложна обстановка без да могат да се приберат в България, заради анулирани полети. Това са и жителите, които се възползваха, по справедливи аргументи, с преимущество от проведените от българското държавно управление полети. Втората група са непрекъснато пребиваващи в Израел български жители, множеството от които с двойно поданство . Тяхната численост също е динамична. За тази група жители все още страната не планува съответни дейности, ориентирани към образуване на напускането на Израел . Това се показва в информация на българското външно министерство по отношение на изключителната обстановка в Израел, провокирано от нападението на Хамас.

Причината да не се провежда овакантяване на българите с двойно поданство за момента е, ч е „ както ние, по този начин и останалите държави-членки не възнамеряват евакуация от Израел в цялостния смисъл на думат “ .

„ Следва да се означи също, че множеството европейски страни не провеждат и специфични полети за своите сънародници в Израел, защото постоянни полети не престават да се извършват. Възможностите за непознатите жители, в това число българските, да изоставен Израел към днешна дата са, както следва: - посредством самолетните компании, продължаващи да извършват полети от интернационално летище Бен Гурион в Тел Авив - посредством потребление на морска връзка от пристанище Хайфа. Граничен контролно-пропусквателен пункт Аленби с Йордания от тази заран е затворено.

„ Разбираме сложната обстановка, в която се намират сънародниците ни в Израел, и желаеме да ги уверим, че страната, в лицето на Министерство на външните работи и посолството в Тел Авив, подхващат нужното, с цел да окажат подпомагане на българските жители в потребност в сходство с потребностите и опциите “, показват от Външно.

Посолството в Тел Авив има два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато: + 972 54 764 0089 + 972 54 595 4379

Ситуацията е извънредно динамична и българските жители следва да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи, като при въпроси, могат да се обръщат към посолството на постоянните и незабавните телефони, оповестени обществено.

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected], както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и тел: +359 2 948 24 04 и +359 2 971 38 56.

Във връзка с продължаващата напрегната обстановка в Израел, Министерство на външните работи насочва рекомендация към българските жители, намиращи се в страната, да се записват в българското посолство в Тел Авив, като за задачата дават паспортни данни, местодомуване, статут и телефон за връзка на един от следните електронни адреси: [email protected] и.
Пеевски: Да бъде изпратен трети аероплан
" Призовавам и упорствам да бъдат подхванати нужните дейности за изпращането на трети полет от българската страна, който да прибере невредими българските жители, блокирани в Израел - българският футболен национал Йоан Стоянов, групата от 65 български жителя, за която госпожа Параскева Пейчовска алармира през медиите, както и всеки, който желае да се прибере в България ", съобщи в позиция депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

" Силно загрижени сме от информацията за още бедстващи българи в зоната на военните дейности. Настоявам българското посолство в Тел Авив и консулската работа към посолството за дейна връзка с нашите сънародници с една единствена цел – сполучливото им завръщане в България ", добавя Пеевски.
От първо лице: " Положението става все по-страшно "  
„ С посолството се свързах още откакто разбрах от българските медии, че ще има подобен аероплан. Проверих в формалната страница на посолството, там нямаше никаква информация. Звъннах на една служителка, тя сподели, че не знае за подобен полет, даде ми мейл, на който да си пратя данните, в случай че има подобен полет да ми дадат информация “. Това описа пред Euronews Bulgaria българската Елица Виад, която бе измежду десетките завърнали се в България от Израел с един от полетите, проведени от българските управляващи.

„ По обяд получих мейл, че ще има подобен полет, само че той ще бъде единствено за туристи, защото те нямат дом в Израел. Имахме шанса да си дойдем аз и децата ми в България, само че доста други стоят там, ситуацията става доста по-страшно от през вчерашния ден в Израел е оповестено жителите да се запасят с храна, вода, медикаменти... Има доста българи, имам приятелки, които са в същата обстановка, те са към момента там, има група " българите в Израел ". На всички им е казано " вие сте непрекъснато живеещи, отправете се към летището и чакайте аероплан за някъде или се отправете към пристанището в Хайфа и си търсете ферибот “, сподели още Виад.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР