Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането

...
Българското посолство в Букурещ е създало необходимата организация за посрещането
Коментари Харесай

10 български граждани са били върнали у нас от Република Южна Африка с румънски самолет

Българското посолство в Букурещ е основало нужната организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе
Десет наши сънародници бяха върнати у нас предходната нощ от Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи, оповестяват от ведомството.

Те са излетяха с румънски евакуационен полет с румънски и други жители на Европейски Съюз.

За организацията на завръщането на българските жители в родината интензивно са съдействали посолствата ни в Претория и Букурещ.

Сънародниците ни са били втората най-многобройна група на борда на самолета след тази на румънските жители. Те са излетяха в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 година от интернационалното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ с техническо кацане в Момбаса, Кения.

Българското посолство в Букурещ е основало нужната организация за посрещането на сънародниците ни в румънската столица и извозването им до Русе.

По информация на посолството ни в Република Южна Африка, по отношение на новооткрития вариант на COVID-19 „ Омикрон “ ситуацията последователно се възстановява, като задграничните самолетни компании, които бяха спрели полети, стартират да ги възвръщат от през днешния ден.

Министерство на външните работи изрича признателност на румънските сътрудници за оказаното подпомагане при репатрирането на българските жители.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР