Българското общество за пореден път е свидетел на поредица от

...
Българското общество за пореден път е свидетел на поредица от
Коментари Харесай

Синдикалисти: Изявленията за продажба на рафинерията в Бургас са неверни

Българското общество за следващ път е очевидец на поредност от погрешни изказвания за продажбата на бургаската нефтена рафинерия " Лукойл Нефтохим Бургас ".   Това показват в своя декларация от Синдиката на българските нефтохимици, работещи в предприятието.   От там са на мнение, че специалността им се оклеветява. Липсва способена оценка за въздействието и следствията за работещите в бранша и за страната при отпадането на дерогацията по отношение на съветския нефт, показват още от синдикалната организация, представени от Българска телеграфна агенция.    " Дерогацията за преправяне на съветски петрол и делът на съхраняваните ресурси на петрол и нефтопродукти в страната се трансфораха в разменна монета при преследването на партийни и корпоративни ползи.

  Гореописаното поражда значителен риск от загуба на работните ни места и гаранции за дълготрайна претовареност на българските нефтохимици. Въпреки многократните обръщения на Синдиката на българските нефтохимици към политически партии и държавни институции, гласът ни не беше чут.   Това докара до повишение на общественото напрежение и възникване на неустановеност измежду работещите и техните фамилии ", пишат от синдиката в декларацията си.   От там допълват, че работещите в бранша ще отстояват правото си да упражняват специалността на нефтохимика.    След извършено закрито съвещание през вчерашния ден организацията разгласи пред публицисти, че в бургаската нефтена рафинерия работят към 5000 души, а в случай че рафинерията спре да работи, всички ще останат без работа. 

  " Размотаването на дерогацията като пешка, като средство за рекет против нашия шеф, тормози служащите.   Затова и молбата ни е към безусловно всички, които са свързани с тази тематика - да спрат да развяват дерогацията като пешка и да я местят наляво и надясно ", сподели президентът на Синдиката на българските нефтохимици Павлин Ваковски.   Според специалистите на организацията, анулацията на дерогацията за съветския нефт ще докара до повишение на цените на горивата у нас.    Българска телеграфна агенция напомня, че преди месец Синдикатът на българските нефтохимици " Лукойл " популяризира отворено писмо до институциите, в което предизвести, че отпадането на дерогацията ще увеличи цените на горивата в България, а това от своя страна ще докара и до по-висока инфлация.

  Парламентарните групи към този момент организираха среща във връзка предлагането на партия ГЕРБ за отпадане на дерогацията на " Лукойл ".   След нея съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски заключи:   " Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че с помощта на това, което направихме с господин Борисов, двете партии ГЕРБ и Движение за права и свободи да кажем, че дерогацията завършва след една седмица, " Лукойл ", както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали през вчерашния ден пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР