Българското общество пише оценка „Добър 3.57“ на правителството за изминалите

...
Българското общество пише оценка „Добър 3.57“ на правителството за изминалите
Коментари Харесай

Българите пишат оценка „Добър 3.57“ на правителството за първите 100 дни на власт

Българското общество написа оценка „ Добър 3.57 “ на държавното управление за миналите 100 дни на ръководство, които бяха белязани с рецесии във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и възходящи цени на енергоносителите. Оценката на обществото беше част от специфичното изследване на социологическата организация „ Алфа Рисърч “ за Българска национална телевизия и предаването „ Референдум “ на 22 март (вторник).

„ Тук виждаме разрези на три параметъра: първо – на нашето държавно управление се е паднала сложна задача, на второ място – неудовлетворителни резултати в доста посоки и трето – упованието това държавно управление да има бъдещи достижения “ – разяснява Боряна Димитрова, социолог и шеф на организация „ Алфа Рисърч “.

Според данните, 53.0% от българското общество не считат, че борбата сред ръководещи и съпротива ще доведe до предварителни избори през тази година.

На въпрос в кои сфери утвърждават най-вече постигнатото от кабинета и къде са нужни повече дейности, като най-високи се откроиха упованията в областта на приходите и инфлацията, където над 85% не са удовлетворени от постигнатото. Обществото чака и по-категорични резултати в правосъдната промяна и енергетиката. Най-висок %, над 40% от запитаните виждат позитивни резултати в защитата и сигурността, позицията за войната в Украйна и външната политика, както и преодоляването на Ковид рецесията.

Социологическата организация „ Алфа Рисърч “ ревизира и какви са настройките след арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Според 60.9% от хората, акцията в късните часове на 17 март е неуспех на Министерство на вътрешните работи, тъй като прави арести без доказателства, само че за 34.4% – това е триумф на държавното управление в битката против корупцията, а 4.7% остават без мнение.

Гледайте цялото предаване

Гледайте „ Референдум “ всеки вторник от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР