Българското национално радио вече спокойно може да се преименува на

...
Българското национално радио вече спокойно може да се преименува на
Коментари Харесай

Силвия Великова обърна БНР на семейно ООД! Мъжът й и брат му също на хранилка в държавното радио

Българското национално радио към този момент умерено може да се преименува на "Великова ООД ". Медията, която се устоя с налозите на българските жители, се е трансформирала в фамилна компания на Силвия Великова и там работят като редактори и мъжа й Деян Йотов, и брат му - Добрин Йотов!

Скандалното разобличаване лъсна след петъчния пердах в студиата на "Хоризонт ", когато бе атакуван военния кореспондент Добромир Видев. Както първо ПИК разкри, деверът й Добрин Йотов скочи на пердах на сътрудника си, тъй като не бил склонен с операциите на грантаджийската им тайфа против управлението на радиото.

Именно тази шуробаджанашка групичка към Великова е поела цялата атака по завладяване на държавното радио от новото управление, което желае да вкара ред и във финансите на БНР, само че и в метода на работа и отразяването, с цел да бъде спряно потреблението на ефира в интерес на частни ползи. Начело, несъмнено, стои Великова, която до момента в който крещи, че е самостоятелна, по никакъв начин не се тормози от заран до вечер да е глашайтай на соросоидите в правосъдната система.

И в тази връзка няма по какъв начин да харесваш новия шеф на радиото, който и да е той, в случай че счита, че всичко това не е редно и би трябвало да се приключи. Всеки, осмелил да се скапе удобството им и да пресече тази порочна офанзива, бива премазан и порицан от "Великова ООД ", а към този момент се стига и до физическа разпра от скандалната журналистка и семейството й.

Освен частното прилагане на държавния ефир за непознати забавни кой знае против какво, фамилията на Великова се облажва и финансово от цялата скица непосредствено посредством сочните заплати и възнаграждения, които прибират фамилно всеки месец.

"Великова ООД " прибират яки пари, тъй като по разкрития на сътрудниците им заплатите за редактори там се движат към 3000 лева, а настрана се взимат и възнаграждения, в случай че се работи в допълнение като водещ. Именно по тази причина се тръшна и Великова, съчинявайки си, че й пречели да води, а действително се оказа, че управлението просто е въвело график, тъй че всички публицисти да се въртят пред микрофона, а освен фамилното ООД.

ПИК разкри преди време и друга преференциална скица, която смуче въпросната тайфа в БНР. Става дума за солидните средства от Европейския съюз, които получава протестърското придвижване в Българското национално радио в лицето на двайсетина водещи, които са включени да работят по програмата "Евранет плюс ", пропагандираща разнообразни събития, станали на територията на общността.

Един водещ прибира приблизително по 2-3 000 лв. месечно за това, че изчита някакво официозно известие от еврочиновниците или интервюира някой наш евродепутат. Така месечно защити публицисти в публичното радио, което е на държавна прехрана, получават към 5-6 000 лв. заплата като се добави и тази, която им заплаща страната от налозите на жителите.

Възмутените сътрудници на грантаджиите тогава оповестиха, че получателите на тези пари са най-вече ангажирани с кръга "Капитал ", подсъдимия олигарх Иво Проковиев и бутиковата партия на някогашния провален правосъден министър Христо Иванов водещи на утринния блок "Хоризонт преди всички " като Силвия Великова, Таня Величкова и Ирина Недева.

Недева е най-пряко обвързана с олигархичните кръгове на Прокопиев и "Протестна мрежа ", която на изборите се оскандали и като политическа мощ в комбина с Христо Иванов и основния си запевчик Антоанета Цонева, известна още като Кака Цона. Радиожурналистката даже модерира техни събития, а също така получава и поддръжка от фондацията на Десислава Гаврилова, която от години е узурпирала тъй наречените "Черевена къща " на скулптора Андрей Николов, не заплаща наем за използването ѝ и притиска Министерството на културата да ѝ отстъпи собствеността ѝ. Гаврилова пък е брачна половинка на гуруто на тази нахална компания Иван Кръстев, на чиито тил се написа не един политически неуспех поради несъстоятелните му препоръки.

Недева смени Силвия Великова на шефския пост в утринния блок на БНР, откакто бурната привърженичка на скандалния началник на Върховен касационен съд Лозан Панов, който се занимава повече с политическа активност, в сравнение с с директните си задължения на правосъден шеф, в нейно лице е сключила договорка с управлението на радиото да вземе мъжа ѝ на работа.

Между другото, някои от въпросните публицисти, като Силвия Великова, захлебваха преди време скандално и от частни медии, работейки на две места - тя се изявяваше на хонорар във банкрутиралата към този момент телевизия BiT, като неизвестно по какъв начин това е утвърдено от управлението на БНР и не влиза в спор с ползите на работата в държавното радио.

Освен с безусловно преднамерено отразяване на работата на правосъдната власт, захлебващите крепко от европрограмата грантаджии в БНР, са разчистили националния ефир единствено за едни представители на природозащитниците, известни с засмукването на милиони от преброяване на делфини в морето, развъждането на лалугери и мътенето на яйца на костенурки, поради което ги погна и прокуратурата. Това е организацията "За да остане природа в България " отпред с Тома Белев, който къса нервите на целия туристически бизнес у нас, с цел да оправдава лапачката си по екопрограми.

Припомняме, че Белев се яви на последните парламентарни избори за народен представител от листата на "Да, България " и завоюва в родния си град Кърджали зашеметяваща поддръжка от 21 гласа. Покрай тези псевдоеколози в БНР спорадично отразяват и прокопиевите "Зелени ", които също се прегърнаха с политическата разновидност на Христо Иванов. Заинтересовани са засекли към 400-500 участия на пишман природозащитниците от тази кохорта и нито едно на други организации с същата устременост.

Дали масираното им участите по "Хоризонт " е плод на вътрешното разбиране на горепосочените водещи и редактори или е стимулирано по различен метод е мъчно да се каже, само че сърдечната им обвързаност към европейските тематики и най-много към финансираните по програмата "Евранет плюс " се мери в действителни суми, които БНР получава и разпределя към тях.

Крайно време е Съвет за електронни медии и Сметната палата да ревизират по какъв начин се изразходват държавните и европейските пари от Българското национално радио - единственото, финансирано със средствата на данъкоплатците от държавния бюджет, както и скандалните схеми на "Великова " ООД. Това бе разпоредено и от Съвет за електронни медии и подкрепено и от премиера Бойко Борисов преди ден.

Това се случва след опитите за операции от страна на Великова против новото управление и голословните й обвинявания, които тя сама призна, че няма по какъв начин да потвърди. След това пък скандално отхвърли предлагането на Съвет за електронни медии да се яви на очна ставка обществено с шефа на радиото, с цел да стане ясна цялата истината. Директорът Светослав Костов незабавно разгласи, че концепцията на Съвет за електронни медии е отлична и ще се появи на двустранно чуване. Великова обаче се покри в миша дупка и отхвърли, очевидно обезпокоена, че операциите й ще издишат при такава очна ставка. Дали пък няма да се окаже, че изказванията й за напън са следващото злоумишлено съчинение на шайката й, което са измислили като интензивно мероприятие, с цел да всяват ужас против властта преди изборите в интерес на присъдружните им психодесни партии на Христо Иванов, който самичък лъсна като техен рупор, явявайки се на митинг пред БНР в нейна отбрана дружно с половината си партия?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР