Българското национално радио и изданията му Хоризонт и Неделя 150

...
Коментари Харесай

БНР е сред победителите в годишната класация "Икономика на светло" на АИКБ

Българското национално радио и изданията му " Хоризонт " и " Неделя 150 " са спечелилият измежду медиите, който в най-голяма степен е съдействал за смяна на публичните настройки към непоносимост към сивата стопанска система. Наградата се връчва като част от националните награди " Икономика на ярко ", проведени от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и провеждани за осма поредна година.

Според сметките на АИКБ делът на сивата стопанска система в страната понижава през последното десетилетие - от 21% през 2009 година на 15% през 2019 година Данни за предходната година ще бъдат оповестени към ноември.

" Излаганите разбори и представяни репортажи дават опция на директно засегнатите жители от предприеманите политики да изградят една осведомена позиция по настоящите на деня тематики и непоносимост към неофициалната стопанска система и " сивите " практики ", пишат за номинацията от АИКБ. Конкуренция на БНР бяха Мария Цънцарова, уеб сайтът " Икономически живот " и предаването " Следите остават " по Българска национална телевизия 1.
Другите спечелили
В категорията за нормативен акт, водещ до ограничение на сивата стопанска система, премията тази година завоюва Закона за маслодайната роза. Той урежда законодателната рамка на развъждането на насажденията, изкупуването на цвят, производството и етикетирането на артикули от маслодайна роза, условията към обектите в сферата, към розопроизводителите и розопреработвателите, както и контрола върху активността им. Законът беше иницииран от Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика (БНАЕМПК). Номинация в категорията имаха също Изпълнителна организация по горите към земеделското министерство, МОН и Министерството на финансите.

В последната категория - персона или организация, съдействали за ограничение на сивата стопанска система посредством дейна позиция, премия печели Сдружение " Движение за национална идея " за стартирането на платформата Bulgaria Wants You.

" Платформата сплотява напъните на бизнеса и локалните управляващи като подсигурява действителни и сигурни работни места и способства за ограничение и предварителна защита на недекларирания труд ", пишат от АИКБ. Номинации получиха също Фондация " Фридрих Науман " с плана " Черна книга на държавното разхищаване в България ", Асоциация за подготовка на автомобилистите в България за ограничение на нерегламентираните практики в шофьорските курсове, Българска асоциация на заведенията за въвеждането на най-малък застрахователен приход от 800 лева в сектора.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР