Българското издание на филмовият фестивал за кино за екстремни спортове

...
Българското издание на филмовият фестивал за кино за екстремни спортове
Коментари Харесай

Любимият планинарски фестивал BANFF отново в Пловдив

Българското издание на филмовият фестивал за кино за рискови спортове и пътувания BANFF филм фест се завръща за поредна година. Отново той е част от кинопанорамата Филмови нощи във Филипополис, която се организира на лятно кино " Орфей “ под Сахат тепе в Пловдив. Прожекциите стартират тъкмо в 21:10 часа.

В Пловдив, публиката ще се наслаждения на 7 ленти, представящи забележителни истории, идващи от далечни земи и носещи духа на планината и свободата. Програмата на фестивала е пъстра композиция от завършения измежду природата, срещи с непознати култури, анализиране на настоящи екологични проблеми и обичаните аутдор спортове. Ски, планинско колоездене, скално катерене, пътешествия до невероятни места - единствено част от света, в който ще навлязат феновете по време на Banff Centre Mountain Film Festival WT.

Канадският кинофестивал Banff Centre Mountain Film Festival идва в Пловдив с пъстра стратегия от най-хубавите филми от тазгодишното издание на фестивала за шеста поредна година. Истории, отдадени на свободата, любовта към природата, аутдор спортовете и вдъхновяващото търсене. В програмата ще гледаме велопътуване из Турция, битката на скален катерач с един от най-трудните направления в света и живота на скиор, прекарал година в Иран. В програмата ще забележим също животът на три положителни приятелки велосипедистки, работата на компания за направа на дървени лодки, приключенията на двама бейз скачачи, както и занимателната история на приключенец, който не може да свири на цигулка, само че таман по този метод съумява да обиколи Испания.

Всяка година след провеждането му в Банф, Канада, филмите финалисти потеглят на Световна обиколка. С планувани спирки в към 550 общности и повече от 40 страни по целия свят, Световното турне на Банф чества невероятните достижения в разказването на истории и правенето на филми за природата и спортовете навън по целия свят. През 2022 България още веднъж е част от тази обиколка, като по традиция Фестивалът идва в Града на Тепетата.

Лятната кинопанорама продължава до 29 юли. Билети за фестивала може да се вземат от касата на лятно кино " Орфей “ всеки ден след 19:30 часа. Пълната стратегия може да следите на boxoffice.bg.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР