Българско лято инициира подписка към общината за действия в посока

...
Българско лято инициира подписка към общината за действия в посока
Коментари Харесай

Българско лято с подписка община Добрич да подпомага гражданите в сметките за вода и ток

 " Българско лято " инициира подписка към общината за дейности в посока подкрепяне на хората, които изнемогват пред непостижимите сметки за вода и ток в Добрич.

По този метод Гражданската платформа, която се явява с №15 на идните избори, отбрани името си и става първата организация, която се заема действително с този проблем. Това е и следващото допитване, което предизвикват от " Българско лято " в разнообразни елементи на страната.

Водачът на листата на партията за района доктор Ростислава Димитрова и екипът ѝ сътвори Инициативен комитет " Гражданска платформа Българско лято “, който стартира събирането на подписката за осъществяване на локален референдум. След събирането на условия най-малко поддръжка, общината ще бъде задължена да организира допитването.

Идеята е локалните хора дружно да си извоюват правото най-уязвимите поданици да бъдат подкрепени с общински средства при заплащане на отговорностите за вода и електричество. Организаторите имат и съответни оферти по какъв начин да се случи това. Ще се сътвори общински фотоволтаичен парк, половината от чиито доходи да бъдат употребявани за заплащане на сметките за ток на хората. Ще бъдат освободени от локални налози и такси тези, които изразходват над 10% от приходите си за погасяване на отговорности към ВиК и електроразпределителните сдружения, като те ще има алтернатива и да бъдат освободени от локални налози.

Д-р Ростислава Димитрова е безапелационна, че точно директното присъединяване на хората в решаването на техните ориси е същинския път за по-добър живот и прогрес на обществото. Според нея, няма невъзможни неща, стига да има обща воля проблемите да бъдат сложени и да се търси най-верния път за тяхното решение. А един от най-сериозните, оказващи сериозна тежест върху добруджанци, са цените на водата и електричеството. Според д-р Димитрова " решаването на този проблем стои пред общината от години.

85% са загубите на вода заради неприятна ВиК инфраструктура. И защото водата на Добрич се добива с електрически ток, чиято цена се повишава непрестанно, цената на водата  в Добрич доближи отвратително висока цена, която е за сметка на жителите ".

Водачът на Гражданска платформа " Българско лято " припомня, че над 100-те милиона вложени от ГЕРБ във водния цикъл на Добрич не са решили проблема по никакъв метод.

Подписите към този момент се събират в офиса на " Българско лято " в Добрич и пред хотел " България " в центъра на града.

Платена обява
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР