Българският забележителен говори за това как се е променил волейболът

...
Българският забележителен говори за това как се е променил волейболът
Коментари Харесай

Цветан Соколов: Мечтая да спечеля олимпийска титла с България

Българският незабравим приказва за това по какъв начин се е трансформирал волейболът и по какъв начин го е трансформирал

През последното десетилетие Цветан Соколов се утвърди освен като огромната звезда и същинският водач на националния тим на България, само че и като един от най-успешните волейболисти, които реализираха доста триумфи с клубовете, в които е играл.
Цецо е с впечатляваща кариера и голям брой интернационалните и национални оценки.

„ Последните 10 години във волейбола бяха нещо неописуемо за мен. Волейболът ме построи като човек и като състезател. Научи ме по какъв начин да се боря и да преследвам задачите си; научи ме да се боря за всяка топка и за всичко, което желая да реализира. През годините изпитах доста позитивни страсти във волейбола, сбъднах доста от фантазиите си, само че също по този начин се надявам повече от тях да се осъществен в бъдеще “, сподели Цветан Соколов пред Volleyball World.

Роден в последния ден на 1989 година младият Цветан Соколов получи първата си повиквателна за националния тим на България за мъже едвам на 15 години.
На 19 години Соколов бе част от тима на България, който завоюва бронз на Европейското състезание по волейбол в Турция през 2009 година.
Най-големият триумф на Соколов с държавния отбор бе през 2012 година, когато България доближи до полуфиналите на Олимпийските игри в Лондон. Цветан стана най-резултатен с 22 точки на 1/4-финала при успеха над Германия.

„ Никога няма да не помни успеха над Германия на Игрите в Лондон, с която се класирахме за полуфиналите. Това беше паметен мач за мен. Първите ми Олимпийски игри бяха необикновено прекарване, което откровено се надявам да преживея още веднъж. Както всички спортисти, най-голямата ми фантазия е да печеля олимпийската купа и се надявам да се случи един ден “, сподели Соколов.

PRESENTS: Tsvetan Sokolov Making Dreams Come True.

The Bulgarian standout talks about how volleyball has changed and how it has changed him.

FULL STORY:
— Volleyball World (@FIVBVolleyball)
За негово страдание и неговите съотборници, България няма да играе в Токио 2020. Въпреки че националите бяха единствено на точка от класиране по време на квалификациите през 2019 година, когато имаха мачбол против Бразилия в третия гейм, само че в последна сметка Соколов и компания изгубиха борбата с 2:3. Това безспорно бе следващ паметен мач за Соколов, било то и в негативен смисъл.

„ Въпреки положителното ни показване в този мач с Бразилия, горчивият усет да не се класираме за Олимпийските игри към момента надвива, защото за всеки състезател това е най-важното съревнование, към което се стреми. Наистина е мъчно да забравим този мач. Все още мисля за това, тъй като беше толкоз мъчително. Подобни мачове, са незабравими в смисъл, че ви дават скъп урок, който се помни за цялостен живот “, сподели високият 2,06 метра диагонал на Динамо (Москва).

„ Но най-незабравими са мачовете, в които тимът печели и потвърждава, че идва миг, в който дългите тренировки, напъните и желанието за победа се отплащат. И тогава изпитвате задоволство след многото компликации, през които сте минали. “

И българската звезда сигурно е имала доста от тези моменти, изключително в клубната си кариера. Той се трансформира в същинска легенда в историята на Световното клубно състезание по волейболен на FIVB, където взе участие 8 пъти, 3 пъти победи с купата, а общо 7 пъти бе медалист и 3 пъти попада в Идеалния тим на тези шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР