Българският юношески национал Станислав Дюлгеров започна новото предизвикателство в кариерата

...
Българският юношески национал Станислав Дюлгеров започна новото предизвикателство в кариерата
Коментари Харесай

Станислав Дюлгеров дебютира с гол за Аполон

Българският младежки национал Станислав Дюлгеров стартира новото предизвикателство в кариерата си по най-хубавия метод. Той вкара извънредно хубав гол за триумфа на гръцкия втородивизионен Аполон (Лариса) с 3:1 над Трикала в контролна среща. Само на две тренировки, той влезе в 60-ата минута и незабавно загатна за качествата си. В 88-ата минута българският гений се разписа красиво c удар с левия крайник от границата на наказателното поле и заслужи аплодисментите на публиката.

Бургазлията, който единствено преди два дни навърши 19 години, изкара последните три години в нидерландския Твенте, като в последния сезон играеше във втория тим. След като изтече договорът му, той реши да потърси ново предизвикателство.

Роден в Бургас, плеймейкърът с ляв крайник стартира пътя си в локалния Черноморец, по-късно една година е част от школата на Арсенал (Лондон) и две в Спортното учебно заведение на Шалке’04 в Щадлон. Миналата година той направи и дебюта си в мъжкия тим на Твенте в приятелския мач с елитния италиански Венеция, само че треньорската промяна се оказа неприятна освен за Станислав, само че и за другите млади гении от втория тим.

За националния тим на България има мачове както при 17-годишните, по този начин и при 19-годишните, в това число на последните Европейски квалификации напролет в Албена.

Aполон (Лариса) приключи на 11-о място от 17 тима в северната Втора лига предходната година, а в този момент отпред на тима застана Вангелис Морас. Бившият централен бранител беше част от оня тим на Гърция, който стана сензационно европейски първенец през 2004-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР