Българският волейбол получи още едно голямо признание. Президентът на федерацията

...
Българският волейбол получи още едно голямо признание. Президентът на федерацията
Коментари Харесай

Любо Ганев бе избран първи за борда на CEV

Българският волейбол получи още едно огромно самопризнание. Президентът на федерацията Любо Ганев беше определен за член на административния ръб на CEV на общото заседание във Виена.

Форумът започва с гласоподаване за нов първи на европейския волейбол. Досегашният президент Александър Боричич завоюва с 36:19 гласа и остава за втори мандат. От 56 членки на CEV показани бяха 55 страни. Единствено Уелс не взе участие, тъй като не прави активност.

Според устава на CEV новият президент има право да предложи четирима членове на административния ръб, за които е належащо единствено 20 души да ги поддържат. Това бяха Ренато Арена (Италия), Мирослав Пшепелски (Полша), Станислав Шевченко (Русия) и Ерик Радлер (Дания).

 121340277 345054963444264 2448328491088606311 n

Процедурата продължи с избор на още 14 членове на административния ръб. За влизане в него се изисква 50 % от вота. Още при първото гласоподаване Любо Ганев получи най-вече гласове – 37. Последва изборът на още 13 членове. През 2015 година някогашният началник на нашата федерация Данчо Лазаров също стана част от борда, само че като финален вероятен вид.

„ Много съм благополучен – разяснява Ганев. – На първо място се веселя, че Александър Боричич остана като президент на CEV. Неговото виждане за волейбола е доста ясно. Направи изключителни неща за волейбола в последните пет години. Повиши финансите, асистира на федерациите. Сега ще имам опция да работя за европейската институция, което е голяма опция за мен. Ще се науча на нови неща, които ще ми оказват помощ да ги внедря бързо в българската федерация. Благодаря на сътрудниците от цяла Европа, които ми гласоподаваха доверие. Знам, че на думи и име е елементарно, само че занапред аз ще би трябвало да се потвърждавам с каузи. И давам обещание, че ще го направя с всички сили. Волейболът от дълго време е идея за мен и всеки ден влизам в нова глава от неговия живот. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР