Българският вегански съюз организира на 12 август протестна акция пред

...
Българският вегански съюз организира на 12 август протестна акция пред
Коментари Харесай

Вегани скочиха срещу празника Курбан байрам

Българският вегански съюз провежда на 12 август протестна акция пред Главното мюфтийство във връзка мюсюлманския празник Курбан байрам. С акцията веганите желаят да изразят недоволството си от религиозната традиция да се коли животно на празника от признателност към Аллах.

" Кървавата баня от жертвоприношения на животни за Курбан байрам е една грозна и несправедлива чудовищност. Убиването на животни поради традиция е нечовечна и ненужна варварщина, нямаща място в 21-ви век “, се споделя в позицията на веганите,. Които имат вяра, че митингът им ще провокира публичен спор.

В Мека в петък стартира годишното поклонение хадж на мюсюлманите, което ще продължи до 14 август, напомня БНР. Това е най-големият годишен набожен събор в света, който трае няколко дни и приключва с тридневни празници, предшествани от жертвоприношение на агне или друго животно.

През предходната година веганите стачкуваха и на Гергьовден в центъра на София с искане за прекъсване на убийствата на животни за храна. Протестът им включваше и сценичен детайл с " кръвопролитие ” и " пакетиране ” на живи хора. Всичко това съпроводено с доста изкуствена кръв. Веганите скандираха: " Месото е болежка и страдалчество ".

Източник: mediapool.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР