Българският тенисист Янаки Милев загуби в откриващия кръг на квалификациите

...
Българският тенисист Янаки Милев загуби в откриващия кръг на квалификациите
Коментари Харесай

Янаки Милев не успя при дебюта си на сингъл в квалификациите за Sofia Open

Българският тенисист Янаки Милев загуби в откриващия кръг на квалификациите на Sofia Open при дебюта си на сингъл в конкуренцията от календара на АТР.

За 19-годишния пловдивчанин това в действителност бе второ присъединяване в шампионата от категория АТР 250 у нас, само че преди година той игра само на двойки в тандем с Пьотр Нестеров, което ще се случи още веднъж след няколко дни, защото и през 2023-а двамата получиха " уайлд кард " от уредниците.

В квалификациите на сингъл обаче през днешния ден Милев не съумя да се опълчи на босненеца Нерман Фатич и в последна сметка отстъпи с 3:6, 1:6 пред цялостните трибуни в зала " София ".

Българинът позволи да бъде продънен общо четири пъти в срещата, като в това време не съумя да вземе подаването на своя противник нито един път и разумно се стигна до загубата му след към час игра.

В спор за място в главната скица Фатич ще играе против спечелилия от дуела сред Витали Сачко от Украйна и Алтуг Челикбилек от Турция.

Българските очаквания за положително показване в квалификациите за Sofia Open въпреки всичко остават, защото на следващия ден Александър Донски ще изиграе мача си от първия кръг на пресявките против американеца Николас Морено де Алморан.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР