Българският тенисист Александър Донски се класира за втория кръг на

...
Българският тенисист Александър Донски се класира за втория кръг на
Коментари Харесай

Александър Донски започна с трудна победа в Монастир

Българският тенисист Александър Донски се класира за втория кръг на шампионата от сериите Фючърс в Монастир, Тунис, откакто на старта се оправи в три сета с австралиеца Шон Ван Ренсбург.

Успехът за Донски въобще не пристигна елементарно, като поставеният под №7 в главната скица българин трябваше да остане на корта близо три часа, с цел да стигне до крайното 7:6(2), 6:7(4), 7:5 в своя изгода.

В първия сет Алекс Донски изоставаше с 2:5, само че откри сили да се върне в играта, а по-късно измъкна първата част в тайбрек след 7-2 точки.

Във втората обаче функциите се размениха и този път българинът беше този, който пропиля пробив задатък и в последна сметка изгуби сета в тайбрек, който беше извоюван от Ван Ренсбург със 7-4 точки.

Решителният трети сет пък бе белязан от един единствен пробив, който пристигна в десетия гейм и за благополучие беше на сметката на Донски, което му разреши да вземе задатък при 6:5. Впоследствие, на личен сервис българинът нямаше проблеми, с цел да постави точка на разногласието и да се класира за втория кръг в Тунис.

В спор за място на четвъртфиналите Александър Донски ще се изправи против италианеца Габриеле Ноче.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР