Българският талант Мерт Дормуш направи стряскащо изказване относно състоянието на

...
Българският талант Мерт Дормуш направи стряскащо изказване относно състоянието на
Коментари Харесай

Българчето на проби в Италия със стряскащо сравнение за школите на Милан и Литекс

Българският гений Мерт Дормуш направи стряскащо изявление по отношение на положението на школите в родния футбол. Само преди дни 13-годишният халф се завърна от Милано, където изкара експериментален интервал в италианския гранд Милан. Мерт гостува в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV , където приказва за разликите сред школата на " росонерите " и тази на Литекс, към която принадлежи. Италианците са харесали младока на своите подготвителни кампове, които провеждат у нас в последните години.

" В Милан всичко е на доста по-високо равнище. Изкарах шест дни там - имах преводач, водач, експерт, който се грижеше за мен. Държат доста на дисциплината - споделиха ми да употребявам телефона си единствено в свободното време и да съм съсредоточен на първо място върху футбола. Тренировките в Милан нямат нищо общо с тези в Ловеч. Тренировката в Литекс протича със загрявка, която си я знаем наизуст, след което играем мачле. В Италия тренировката е напълно друга. Докато в Ловеч имаме единствено един треньор, в Милан за моята възраст има един основен треньор и обособени треньори за другите аспекти от играта. Българският треньор съвсем не дава инструкции, до момента в който италианските непрестанно стопират играта и изясняват кое по какъв начин да се направи. Италианският треньор не млъква час и половина да наставлява ", показа Мерт.

" Храната в академията на Милан се готви особено за школата на Милан. Всичко е здравословно, като ти дават съвет кое и по какъв начин би трябвало да ядеш. В Ловеч - пици и дюнери. Така е - до стадиона има грил и дюнери и съвсем всички след подготовка отиват там без да се крият. Някои си взимат дюнер, различен - кебапче и кола. От Ловеч наблюдават какво се случва с мен, персонално притежателят пристигна преди заминаването ми за Италия - синът на Гриша Ганчев. Моето предпочитание е да отида да играя в Милан ", добави младежът в " От дузпа в тъч " .

" Нивото в школите ни допустимо най-ниското в Европа. Онзи ден един родител се записа за идния камп на Милан в Панагюрище и показа, че детето му тренира в Славия, където на 60 деца има единствено един треньор. Случвало се е италиански експерти да ме питат: " Какъв е този настоящ национал на България?! Той не става и за Серия " Ц " на Италия ". Това е автентичен случай, обвързван с съответен футболист ", добави Ивайло Рачев, който съставлява Милан за България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР