Българският спортен тотализатор (БСТ) вече си има нов ръководител. Министърът

...
Българският спортен тотализатор (БСТ) вече си има нов ръководител. Министърът
Коментари Харесай

Бивш кандидат на ГЕРБ за районен кмет е назначен за управител на Спортния тотализатор

Българският състезателен тотализатор (БСТ) към този момент си има нов началник. Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е освободил трима от членовете на Управителния съвет на държавното предприятия, като измежду тях са изпълнителният шеф на БСТ и ръководителят на борда, излиза наяве от прессъобщение от ведомството.

Досегашният шеф на предприяето Ангел Иванов, който пое поста единствено преди към три месеца, ще бъде заменен от Георги Тарлеков. В момента той е началник-отдел " Финансово-счетоводни действия и човешки запаси " в община " Връбница ", оповестява изданието " Mediapool ".

Тарлеков до момента е бил консултант на спортния министър Илиев по финансовите въпроси. Той е и някогашен претендент на ГЕРБ за областен кмет на столичния квартал " Люлин ". В биографичната информация, показана от Министерски съвет, обаче се подчертава върху това, че той е " финансист с дълготраен опит в администрацията, мениджмънта и ръководството на финанси и планове ". Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и ръководство на администрацията.

Новината идва малко откакто стана ясно, че Преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов заплаши, че партията му може да напусне ръководството. Борисов изрази неодобрение, че ПП-ДБ правили " поголовни " кадрови смени единствено с техни хора - като за образец даде точно промените на ДКК и тотото. Промените и в двете предприятия към този момент са факт.

Освен шефът на Българския състезателен тотализатор са освободени и други двама членове на Управителния съвет - Таня Андреева и Галина Заркова. На тяхно място са назначени Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Гьонова е описвана като дълготраен чиновник на БСТ с експертиза в региона на хазарта. По обучение е правист, също по този начин е магистър по стопанско ръководство и по право на Европейския съюз.

Пейчев има богат опит в реализация на планове, свързани с аудио-визуални артикули, в това число и на такива, финансирани от европейски стратегии. Бил е шеф на водеща продуцентска компания у нас.

Според известието на ведомството смяната цели " възстановяване на активността на БСТ, предприемане на ограничения за оптимизация и асимилиране на опциите, които законът дава за развиване на държавния оператор за увеличение на генерираните доходи и обезпечаване на повече средства за спорт посредством отчисленията от БСТ. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР