Българският спорт ще бъде разтърсен от сензационна новина в първите

...
Българският спорт ще бъде разтърсен от сензационна новина в първите
Коментари Харесай

Мега сделка между Левски и Лукойл

Българският спорт ще бъде разтресен от сензационна вест в първите дни от новата година. Информацията към момента е неофициална, само че Блиц Спорт са научили от свои източници, че баскетболният тим Лукойл Академик е изгубил спонсора си и затова първата част от името си.

Компанията Лукойл ще бъде спонсор на Левски, а към името на тима автоматизирано ще бъде прибавено и името на нефтодобивната компания — "Лукойл Левски ".

Очаква се също по този начин отборът от Правец да загуби и част от състезателите си, които ще бъдат трансферирани в новия тим на досегашния им спонсор.

Отборът, който до момента се наричаше "Лукойл Академик ", ще остане да съществува под името "Академик ", а в него ще се обиграват множеството младежки национали.

Със сигурност ходът на Лукойл е повече от добър, защото Левски ще разчита на многочислените си почитатели в похода освен към шампионската купа в България, а и в евротурнирите, разясняват от Блиц Спорт. Амбицията на Константин Папазов и новия тим са ориентирани към съществено наличие на Европа.

Отношенията сред огромния хегемон Лукойл Академик и главния му спонсор идва след 17-годишно партньорство. През 2000 година клубът бе съживен и оттогава завоюва 14 от 17 вероятни трофеи. Именно с петролния колос българският клуб реализира най-големите си триумфи, освен у нас, а и в евротурнирите.

Очаква се досегашният състезателен шеф на "Лукойл Академик " — Тодор Стойков, да продължи да заема управителен пост и в новия клуб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР