Българският шофьор продължава да кара бързо и да не е

...
Българският шофьор продължава да кара бързо и да не е
Коментари Харесай

680 души са загинали и 8600 са били ранени при катастрофи през 2017 г.

Българският водач продължава да кара бързо и да не е задоволително виновен към превозването на личното си дете. Това демонстрират данните в отчет за пътните произшествия през 2017 година, представен от Нова телевизия.

Близо 7000 произшествия с над 680 починали и повече от 8600 ранени. Така наподобява 2017 г, когато приказваме за случаите на пътя.
Основно починалите са водачите на транспортните средства, само че близо 200 души са изгубили живота си и като пасажери. Скоростта, неправилните маневри и отнемането на преимущество са главните аргументи за случаите. Децата, починали на пътя, са 36.
„ В множеството случаи те са се возили в колите на своите родители”, изясни пред Нова телевизия Мария Ботева от „ Пътна полиция”.
„ За страдание Пътна полиция не прави нищо за сигурността на децата. Ние неведнъж предлагаме да има надзор пред детските градини и учебните заведения, това да бъде със засилени наказания и лишаване на книжки”, съобщи Владимир Тодоров от Асоциация на потърпевши при произшествия.
Освен за децата българският водач е рисков и за другите на пътя. Според профила му той е бързащ, неинформиран, непроницателен, доста убеден в себе си.
„ Но не зачитащ правото на другия, пренебрегващ останалите, не задоволително преценяващ личните си умения”, добави Мария Ботева.
„ Кара се прекомерно бързо от избрани хора. Това е един човек с доста огромна глава, хубава жена и черна кола”, съобщи Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.
Най-рисковият ден от седмицата на пътя е петък. А сред 17-18 часа са станали най-вече произшествия.
„ Петък следобяд началникът ни е изнервил, желаеме да стигнем до обитаемото място, в което сме възнамерявали уикенда, без да сме съобразили, че в този развой имаме огромен трафик, тапи по пътя”, изясни още Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР