Българският шампион Лудогорец ще играе и напролет в европейските клубни

...
Българският шампион Лудогорец ще играе и напролет в европейските клубни
Коментари Харесай

Лудогорец мина през иглени уши до 1/16-финалите в Лига Европа

Българският първенец „ Лудогорец ” ще играе и през пролетта в европейските клубни шампионат по футбол, въпреки да беше напълно покрай отпадане в груповата фаза на Лига Европа. В последния кръг разградчани приключиха 1:1 като посетители на „ Хофенхайм ” и това се оказа задоволително за второто място в гр. С.

Двубоят се игра пред полупразните трибуни на ст. “Райн Некар Арена ” в Зинсхайм, а домакините излязоха в пробна групировка от юноши, множеството от които дебютанти за мъжкия тим. Въпреки това българският отбор трябваше да трепери до самия край, завършвайки мача в понижен състав поради пряк червен картон на Клаудиу Кешерю. Румънският национал се появи като запаса на почивката и бе изпъден в 83-тата минута поради жестоко изритване на противник откъм гърба в обстановка без топка.

След първичен напън от страна на надалеч по-опитния състав на „ Лудогорец ” резултатът бе открит от „ Хофенхайм ” в 25-ата мин. Неориентираната игра на българския тим в отбрана докара до изгубена топка в наказателното поле – тя бе овладяна от 19-годишния Робин Хак, който подаде на 20-годишния Филип Окс и той се разписа с шут по земя от десетина метра.

В 60-ата мин. бразилският вратар на „ Лудогорец ” Ренан игра с ръка отвън наказателното поле, само че израелският арбитър Орел Гринфелд не видя нарушаването и остави играта да продължи. Само минута и половина по-късно разградчани изравниха, откакто пък Вандерсон си поведе топката с ръка в наказателното поле на съперника и я насочи по земя в десния ъгъл на вратата на германците.

До края разградчани най-вече пазеха резултата, като най-тежко бе ситуацията им в последните десетина минути. В добавеното време и двата отбора пропуснаха да стигнат до успеха, като пропиляха чисти положения в безредните офанзиви.

В другия мач от групата „ Брага ” загуби от „ Истанбул Башакшехир ” с 1:2 като посетител в Турция, само че все пак приключи преди всичко в групата с 10 т. „ Лудогорец ” е втори с 9 т., следван от „ Истанбул ” с 8 и „ Хофенхайм ” с 5.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР