Българският шампион Лудогорец посреща Хофенхайм в първото си домакинство от

...
Българският шампион Лудогорец посреща Хофенхайм в първото си домакинство от
Коментари Харесай

"Лудогорец" се изправя пред първото си германско предизвикателство

Българският първенец " Лудогорец " посреща " Хофенхайм " в първото си домакинство от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят в Разград стартира в 22.05 часа, а в другата среща от група С " Брага " приема " Истанбул Башакшехир ".

" Лудогорец " ще се изправи за пръв път против немски тим. Разградчани играха против тимове от останалите четири огромни шампионати в Европа - испанското, британското, италианското и френското, само че в никакъв случай не са срещали противник от Бундеслигата.

" Хонфехайм " не стартира добре дебюта си в европейските клубни шампионати и записа три загуби в трите си мача до момента. Те отпаднаха от плейофите на Шампионската лига след загуби с 1:2 и 2:4 против " Ливърпул ", а в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа отстъпиха с 1:2 вкъщи против " Брага ".

" Лудогорец " не познава усета на провалянето в групите на втория по мощ шампионат на континента. Българският първенец записа пет победи и едно тъждество при първото си присъединяване - през 2013 година, а в първия си мач този сезон направи 0:0 при гостуването на " Истанбул ББ ".

Според старши треньора Димитър Димитров-Херо опитът и рутината са преимуществото, което имат неговите играчи. " Самочувствието е доста значим фактор за представянето на един футболист, и като цяло на тима. Нашите играчи имат увереността и не се тормозят от нито един съперник. "

" Опитът и рутината са извънредно значими за всяко начинание, с което се занимава човек. Играли сме с грандове като " Реал " (Мадрид) и " Арсенал ", тъй че не би трябвало да има и нотка терзание в това отношение. В наш плюс е опитът, който имат нашите футболисти в Европа ", сподели Димитров на конференцията преди мача.

Той няма проблеми със състава и ще може да разчита на всичките си играчи. За разлика от него треньорът на " Хофенхайм " Юлиан Нагелсман има много контузени състезатели. Аут от дуела са Адам Салай, Надим Амири, Ермин Бикакчич, Керем Демирбай, Флориан Грилич, Сандро Вагнер и Бенямин Хюбнер. Серж Гнабри също е под въпрос, само че взе присъединяване във вчерашната подготовка и евентуално ще е подготвен за игра.

" Не желая да приказваме за контузените футболисти. Имаме задоволително положителни играчи разполагаем ", сподели Нагелсман. Той също посочи обстоятелството, че " Лудогорец " има по-голям опит в евротурнирите. " Но аз не обичам да приказвам за любимци. Мачът стартира от 0:0. Трябва да покажеш на терена, че си по-добър ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР