Българският шампион бе сериозно обнадежден след пресконференцията на старши треньора

...
Българският шампион бе сериозно обнадежден след пресконференцията на старши треньора
Коментари Харесай

За 2-те топ цели на Лудогорец в Първа лига - признаха, че "всичко е възможно"

Българският първенец бе съществено окуражен след конференцията на старши треньора на ЦСКА 1948 Николай Киров. Наставникът приказва преди старта на подготовката на неговия тим в южната ни съседка Турция, където ще изиграе и няколко другарски срещи.
На конференцията Киров приказва и за двете най-големи и мечтани звезди на тима. Става въпрос за полузащитника Ивайло Чочев и за вратаря Даниел Наумов. Както е известно, Лудогорец се цели и в двамата, а Киров призна, че " всичко е допустимо ", говорейки за техните прехвърляния отвън клуба.
" Ще притеглим състезатели, които мислим, че могат да вдигнат конкуренцията и равнището на състава и не са от български генезис. Доста е дискусионно дали можеш да успееш единствено с българи да гониш Европа. Мисля, че съществуването на чужденци във всеки един шампионат може да подвига качеството на съставите и равнището на шампионата. Много е значимо да се намерят подобен вид състезатели, които да вдигнат качеството, а не просто да има численост. В България през последните години броя бе прекомерно огромна, спрямо качеството.

Никой, който беше в тим през есента не е напуснал. Новите в първия състав също не са доста. Трима от привлечените са били в първия състав и преди година. Имаме едно ново име, в лицето на Иван Караджов. Той е доста умел. Никой няма да има проблем с акомодацията " - стартира Киров.
След това той бе запитан за прехвърлянията на Наумов и Чочев, на което отговори с сбитото: " Всичко е допустимо, както в едната посока, по този начин и в другата ".
" Съумяхме да организираме положителни контроли със мощни сформира от Полша, Украйна и Азербайджан. Важно е да изиграем стойностни мачове. Това е повода множеството български тимове да вървим в Алания или Анталия, тъй като там има много стойностни тимове. Нито една подготовка не е лека " - приключи Киров.

Новият ментор на Лудогорец Анте Шимунджа също има доста работа за извършване. .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР