Българският съюз на международните превозвачи ще изгори по обед тежкотоварен

...
Българският съюз на международните превозвачи ще изгори по обед тежкотоварен
Коментари Харесай

Превозвачите палят камион в знак на протест срещу пакета Макрон

Българският съюз на интернационалните превозвачи ще изгори по обед тежкотоварен камион в Пловдив, като последна мярка на митинг против пакета " Мобилност ".

Решението е било взето късно нощес от Управителния съвет на съюза откъдето оповестиха, че то е част от митинга им против всички дискриминационни ограничения в отиващия си към този момент Eвропарламент.

Символично демонстративното заличаване на камиона, облепен с протестни лозунги против лобистката регулация, ще се извърши в европейската столица на културата за 2019 година - Пловдив. Към акцията с горенето ще се причислят и десетки превозвачи от региона и страната.

Нов митинг на български превозвачи се чака и в Брюксел. България към този момент губи борбата против измененията в разпоредбите за транспортите в Европа.

Пакетът „ Мобилност ” през днешния ден влиза за гласоподаване в пленарната зала, а българските евродепутати нямат прекалено много ходове за деяние. Те ще се опитат с процедурни хватки да не позволен новите текстове да не стигнат до второ четене в средата на април, с цел да останат за идващия мандат на Европарламента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР