Българският режисьор на анимационни филми Теодор Ушев, който от години

...
Българският режисьор на анимационни филми Теодор Ушев, който от години
Коментари Харесай

Тео Ушев снима антиутопия с Деян Донков - slava.bg

Българският режисьор на анимационни филми Теодор Ушев, който от години живее и работи в Канада, се завърна у нас, с цел да снима антиутопия, в чиято основна роля ще се вихри артистът Деян Донков.

„ На "славната " дата 9 септември стартираме едно ново вълнуващо за нас предизвикателство, което се надяваме да превърнем в забавен филм за вас. Български фентъзи-антиутопия филм “, написа създателят в персоналния си профил във Facebook. За Ушев това е първи пълнометражен план.

Лентата е с работно заглавие „ φ1.618 “ и е екранизация, основана на романа „ Пумпал “ на Владислав Тодоров. Зад камерата застава един от най-талантливите български оператори – Емил Христов, работил за десетки документални и игрални филми.

Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова. Сценарист на кино лентата е създателят на романа „ Пумпал “ Владислав Тодоров, който е и продуцент, дружно с Орлин Руевски. Главните функции са поверени на Деян Донков и звездата от кино лентата „ Ирина “ Мартина Апостолова.

„ Фантастична, сюрреалистична приказка, филмът прави поръчка за нововъведение в българското кино като първата фантастична антиутопия, снимана у нас. На добър час! “, пишат създателите на плана, чиито съществени подиуми ще бъдат снимани край Бургас и Костенец.
Фентъзи

Историята споделя за нова нация от безконечни, биологически съвършени хора – биотитаните, които се готвят да изоставен Земята вечно, подготвяйки за задачата кораба „ Пумпал “. В тази утопична действителност основните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да извърнат историята.

Ще преминат през разнообразни завършения в непрекъсната конкуренция с времето и във безконечната борба сред любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

Деян Донков ще играе завръщащия се към човешки облик Криптон, младата актриса Мартина Апостолова ще се превъплъти в неговия лидер към истината - мъдрата и смела Гаргара.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР