Българският производител на радиатори “КОРАДО-България АД бе приет в сегмент

...
Българският производител на радиатори “КОРАДО-България АД бе приет в сегмент
Коментари Харесай

„КОРАДО-България“ влeзe в най-елитния сегмент на борсата

Българският производител на радиатори “КОРАДО-България ” АД бе признат в сегмент Premium на Българска фондова борса. Търговията с акции на компанията стартира на следващия ден.

Пет години след новата сегментация на БФБ, влезнала в действие през м.март 2012 година, “КОРАДО-България ” АД, част от чешката КОРАДО Груп, стана първата с право да търгува акциите си в най-висшия сегмент на борсата, показват от компанията. Преди това, от 2014 година до момента, акциите на сдружението се търгуваха на сегмент Standard.

За този извънредно къс интервал “КОРАДО-България ” АД реализира бързо и устойчиво икономическо развиване, мощна капиталова стратегия, сподели неприкритост и гласност в своята активност. На БФБ, сдружението се нарежда измежду най-силните компании и акциите му нарастнаха неведнъж. С цел продължаваща пазарна агресия и постоянна позиция на финансовия пазар “КОРАДО-България ” АД подписа при започване на октомври контракт за маркет-мейкинг с капиталовия медиатор “Елана Трейдинг ” АД.  Само за месец компанията получи утвърждението да влезе в сегмент Premium на Българска фондова борса.

В най-престижния сегмент на борсата попадат единствено компании, които поемат отговорността да ползват правилата на корпоративно ръководство, да разгласяват постоянно информация за активността си, в това число и на британски език, да имат минимум пет приключени финансови години, както и минимум 25 на 100, или най-малко 5 млн. лева, от общата стойност на акциите на сдружението да са в миноритарни акционери.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР