Българският премиер спечели изборите, но няма достатъчно депутати, за да

...
Българският премиер спечели изборите, но няма достатъчно депутати, за да
Коментари Харесай

„Шпигел“: Борисов иска да предотврати нови избори

Българският министър председател завоюва изборите, само че няма задоволително депутати, с цел да образува държавно управление. Вместо това той направи извънредно предложение, написа „ Шпигел “.
„ Новите избори не са решение “. Борисов желае да предотврати нови избори след успеха си в неделя и безизходицата, която породи след оповестяването на резултатите.
 Борисов не за първи път предлага свои депутати на друга партия Борисов не за първи път предлага свои депутати на друга партия
Премиерът Бойко Борисов към момента не е отговарял на въпроси на медиите след изборите, които завоюва, макар опцията да изпусне влас...
ГЕРБ получи 26,18%, само че партията е изправена пред огромни проблеми при съставянето на държавно управление. Четири партии образуваха по този начин наречения блок срещу ГЕРБ и не желаят да влизат в коалиция с Борисов.
За да предотврати нови избори, той направи извънредно предложение: Борисов предложи на втората партия гласовете на 10 депутати от ГЕРБ, които биха могли да поддържат едно бъдещо държавно управление, в случай че е належащо.
Дотогава обаче могат да се случат доста неща. Според конституцията ГЕРБ, която е част от Европейската национална партия, както немските ХДС/ХСС, първо би трябвало да получи мандат за образуване на държавно управление. Ако се провалят, „ ИТН “ влиза в играта.
При първата си реакция водачът на „ ИТН “ не одобри категорично предлагането на Борисов, само че не го отхвърли. Вместо това той се базира на Конституцията, написа „ Шпигел “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР