Българският посланик в Белград: "Със Сърбия ни обединява езикът и

...
Българският посланик в Белград: "Със Сърбия ни обединява езикът и
Коментари Харесай

Българският посланик в Белград: "Със Сърбия ни обединява езикът и спазването на правата на малцинствата"

Българският дипломат в Белград: "Със Сърбия ни сплотява езикът и спазването на правата на малцинствата"
Българският дипломат в Сърбия Радко Влайков провежда формален банкет и концерт в посолството ни в Белград във връзка 140-та годишнина от установяването на дипломатическите ни връзки.

Пред публични лица от двете страни Влайков съобщи, че "в най-новата ни история връзките ни в никакъв случай не са били на толкоз високо равнище".

"Нашите връзки се основават на общите ни полезности - свободата, независимостта, обединяването в Европейския съюз. Свързват ни още нашият език, вяра демократичния опит и зачитането на правата на малцинствата", сподели Влайков, представен от държавната телевизия РТС.

Заместник-председателят на сръбския парламент Веролюб Арсич сподели, че връзките сред "българския и сръбския народ са на допустимо най-високо ниво и непрестанно напредват".

БГНЕС напомня, че през миналата година българското малцинство в Босилеград на няколко пъти бе унижавано обществено. Първо бяха арестувани български лекари, които гратис преглеждаха наши сънародници в града, а в навечерието на Коледа сръбските гранични управляващи върнаха коледните дарове на Столична община за дребните деца от Босилеград. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР