Българският полузащитник Георги Костадинов направи отличен мач за АПОЕЛ Никозия

...
Българският полузащитник Георги Костадинов направи отличен мач за АПОЕЛ Никозия
Коментари Харесай

Георги Костадинов и АПОЕЛ разбиха Омония в голямото дерби на Кипър

Българският полузащитник Георги Костадинов направи отличен мач за АПОЕЛ Никозия в най-горещото дерби на Острова на Афродита. Жълто-сините от АПОЕЛ разрушиха с 4:0 огромния си противник Омония и се изкачиха на 2-о място в локалното състезание, събирайки 27 точки от 12 мача. На върха е ФК Пафос с 29 и мач по-малко.

Отборът на АПОЕЛ имаше предимство от самото начало и нападателните им офанзиви станаха причина Омония да продължи с 10 души след 25 минути. Унгарският бранител Адам Ланг беше изпъден от испанския арбитър Хосе Мунуера, откакто повали откъсващия се самичък против вратаря нападател Квилитая.

Натискът на АПОЕЛ даде резултат в 1-ата минута на добавеното време на първата част. Вияфанес центрира отляво с директен свободен удар, Квилитая откри Двали с глава и той продължавайки топката, откри резултата.

След един час игра домакините удвоиха преднината си. След центриране от свободен удар, топката попадна в германеца Дани Блум, който стреля. Кълбото отскочи у Квилитая, който този път не сбърка и повиши преднината. След 8 минути испанският рефер на дербито даде дузпа за АПОЕЛ поради попречване на Христос Уилър от Кусулу в тил. Маркиньос не сбърка и направи преднината 3:0.

След третия гол играчите на Омония потеглиха по-смело напред и сътвориха две прилични благоприятни условия, само че Вид Белец избави и двете. Георги Костадинов можеше да вкара в 82-ата минута, откакто получи паралелен пас от Двали. Българинът изпрати същински снаряд, само че топката се отклони в крайник на защитник на Омония и излезе в корнер. В 92-ата минута се разписа и ветеранът Йоргос Ефрем, който оформи крайното 4:0.

Омония е на 6-о място в класирането, последното даващо право на присъединяване в плейофа за купата с 16 точки.
















































--> -->   Германия резервира шансове н
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР