Българският плувец Антъни Иванов записа страхотно представяне на шампионата на

...
Българският плувец Антъни Иванов записа страхотно представяне на шампионата на
Коментари Харесай

Антъни Иванов - само на 7 стотни от Майкъл Фелпс на 200 ярда

Българският плувец Антъни Иванов записа ужасно показване на шампионата на Атлантическата конференция в Съединени американски щати.

Като представител на университета " Вирджиния Тек ", той завоюва 5 медала, а на 200 ярда бътерфлай (180 м) впечатли с резултат от 1:39,82 мин и второ място. За първи път Иванов реализира време под 1:40 мин. в тази дисциплинираност. Той се подрежда на 13-то място в ранглистата за всички времена и е единствено на 7 стотни зад плувеца с 23 златни медала от олимпийски игри - Майкъл Фелпс.
View this post on Instagram

Така Иванов покри норматив „ А “ и си отвори непосредствено пътя към финалите на NCAA – висшия ешалон на американските университети.

Шампион на 200 ярда бътерфлай в Грийнзбъро стана Ник Албейро от " Луисвил " с 1:39,08 мин.
View this post on Instagram

Българинът взе участие на финалите и на 100 ярда бътерфлай. Там стана трети с време 45,51 сек.

По време на шампионата той завоюва и 3 медала с щафетата на " Вирджиния Тех " - на 4Х100 м и 4Х200 свободен жанр и 4Х100 м смесена.

Снимка: Instagram

Състезанието в Грийнсбъро ще бъде запомнено и с българския двубой сред Иванов и дебютанта в Съединени американски щати Йордан Янчев, който е студент във " Флорида Стейт ". Той приключи на пети на 500 ярда свободен жанр, а Антъни - четвърти.

Антъни Иванов и българските плувци в Съединени американски щати към момента не са взели отношение по абсурда в националния тим. Преди дни, след разобличаване на bTV, стана ясно, че трима представители в националния отбор - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, са уличени в приложимост на остарелия анаболен стероид станозолол. Те разкриха какви са практиките на предоставяне на таблетки в отбора - в чашка, разпределени от треньора Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров.

В разгара на абсурда Иванов разгласи, че ще даде изказване, когато приключи надпреварата, само че изрично съобщи, че има вяра на приятелите си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР