Българският пилот в британската Формула 4 Георги Димитров завърши сезона

...
Българският пилот в британската Формула 4 Георги Димитров завърши сезона
Коментари Харесай

Георги Димитров завърши 8-и в британската Формула 4

Българският водач в английската Формула 4 Георги Димитров приключи сезона на 8-о място в крайното класиране, като в последния кръг на “Брандс Хеч ” записа 7-о, 4-о и 11-о място в последните три старта за акцията. Георги събра 197 точки и остана на 1 точка от Едуардо Косетенг, който приключи годината седми. Шампионът Алекс Дън взе купата с 412 точки и 11 победи.

За 10 кръга и 30 старта Георги завоюва 3 надпревари - на “Донингтън ”, “Нокхил ” и “Силвърстоун ” и към тях добави и още три качвания на подиума. 

Това втори следващ сезон на Георги в английската Формула 4, а акцията през 2022 година се оказа една от най-оспорваните в историята на шампионата, като водачите от предходната година - JHR, за които кара и Димитров, бяха измежду тимовете, които не се оправиха по най-хубавия метод с усвояването на новите коли за сезон 2022.

Общо 21 водачи завоюваха точки този сезон в английската Формула 4, а отборът на Георги приключи на 3-о място в отборното класиране.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР