Българският пилот Никола Цолов завърши 19-и в основното състезание в

...
Българският пилот Никола Цолов завърши 19-и в основното състезание в
Коментари Харесай

Никола Цолов завърши 19-и в основното състезание в Мелбърн

Българският водач Никола Цолов приключи 19-и в главното съревнование в Мелбърн от Формула 3, извоювано от Дино Беганович.

Никола започва 7-и след отличното си показване в квалификацията в петък, само че в първите две обиколки загуби 4 позиции и отстъпи на 11-ото място. Заради няколко случая пред колоната излезе кола на сигурността, а след прибирането й Цолов загуби още три позиции в границите на една обиколка след рестарта.

Деградацията на гумите и прегряването на задните се оказа доста сериозен проблем в хода на това съревнование, като това се случи и в спринтовата конкуренция през вчерашния ден.

В средата на надпреварата и малко по-късно Никола Цолов се оказа в група водачи, които водеха оспорвана борба, с цел да стигнат до топ 10 и това в допълнение натовари гумите им и грейнингът стана още по-агресивен. До края на 16-ата обиколка българският водач се смъкна на 18-ото място, а два тура по-късно към този момент беше 19-и, като приключи на тази позиция.

След първите 4 надпревари от новия сезон във Формула 3 Цолов от отбора ART Grand Prix заема 16-ото място в класирането със 7 точки, като най-хубавото му класиране пристигна в първото съревнование за годината в Бахрейн, където той приключи четвърти.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР