Българският пилот Никола Цолов ще дебютира през следващия сезон във

...
Българският пилот Никола Цолов ще дебютира през следващия сезон във
Коментари Харесай

Какво каза шефът на АРТ за Цолов

Българският водач Никола Цолов ще дебютира през идващия сезон във Формула 3, като ще кара за френския отбор АРТ Гран При. Цолов, който завоюва купата в испанската Формула 4 този сезон, към този момент кара за АРТ на тестванията на Формула 3 на испанската писта „ Херес ”.

„ Тестовете на „ Херес ” бяха дебютът на Никола за АРТ и дебют с автомобил от Формула 3 – изясни шефът на отбора Себастиен Филип, който е някогашен водач във Формула 3. – На тези проби Никола удостовери опциите си да се приспособява бързо и сполучливо към нова среда, както и да извлича максимума от колата.

" Естествената му скорост се укрепва от голямото му предпочитание да се учи, допълнени от това, че той е доста сериозен и предан на това, което прави. Никола се вписва чудесно в профила на младите водачи, които АРТ взима под крилото си.
 Никола Цолов ще кара във Формула 3 Никола Цолов ще кара във Формула 3
Ние спечелихме купата във Формула 3 през миналия сезон с Виктор Мартенс и в този момент желаеме да сложим основите на нов мощен състав водачи, които да могат да се борят за успеха от първото съревнование от сезон 2023. ”
 Никола Цолов ще кара за един от най-успешните тимове в младежките шампионати Никола Цолов ще кара за един от най-успешните тимове в младежките шампионати
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР