Българският патриарх Неофит отправи обръщение по повод днешния празник -

...
Българският патриарх Неофит отправи обръщение по повод днешния празник -
Коментари Харесай

Патриархът: Молим се българската армия да бъде винаги закрилник на своя народ, гарант за съхраняването на живота ни

Българският патриарх Неофит насочи послание във връзка днешния празник - Денят на храбростта и на българската войска, в който православната черква уважава паметта на Свети Георги Победоносец, написа

" Съвестта ни е толкоз смутена през последните месеци, в които станахме очевидци на братоубийствената война в Украйна. Когато виждаме по какъв начин един православен народ води война срещу различен православен народ – в безпричинно и излишно клане, посявайки семената на една дълговечна омраза и разделяне сред братя по религия и жанр ", споделя патриархът в своето обръщение.

" Пред Бога е скъп всеки човешки живот и по тази причина войната не е и не може да бъде средство за разрешаването на нито един спор, нито за нея може да съществува каквото и да било опрощение. Като Църква Христова, не можем да се примирим с военните дейности и да не ги изобличим като демонстрация и празненство на злото в този свят ", декларира още той.

" Днес, когато се освещават бойните флагове на Българската войска, се молим тя да бъде постоянно покровител на своя народ, войска, която е поръчител за съхраняването на живота, достойнството и достолепието на всеки човек. Само тогава ще се радва и на Божието благословение и снизхождение, когато се образова и съществува, с цел да пази мира и да съхранява божествения подарък на живота ", приключва своето послание българският партриарх.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР