Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия по повод Рожедество Христово,

...
Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия по повод Рожедество Христово,
Коментари Харесай

Патриарх Неофит оглави тържествена литургия за Рождество Христово

Българският патриарх Неофит оглави тържествената литургия във връзка Рожедество Христово, която се организира в Патриаршеския храм " Свети Александър Невски ", оповестява БНР.

" Да бъдем добротворци и миротворци, да благоволим един към различен, даже и към враговете си " , прикани в словото си патриарх Неофит.

" Днес, когато целият свят продължава да бъде разкъсван от междуособни битки и несъгласия, когато благоволението сред хората от ден на ден отстъпва пред враждата и непоносимостта към другия, когато военните спорове като средство за разрешаване на разногласията ни освен не понижават, само че възприемат все по-застрашителни размери и унищожават милиони човешки ориси, ние още веднъж имаме една единствена същинска вяра и тя е нашата религия и упованието ни в Божията доброта и Божията всеопрощаваща обич ", сподели още той.

Литургията продължи над два часа и бе съпроводена от Мелнишкия свещеник Герасим, Белоградчишкия свещеник Поликарп и от ректора на Софийската духовна семинария Браницкия свещеник Пахомий.
 Не забравяйте хората в потребност, прикани патриарх Неофит на празника
Не забравяйте хората в потребност, прикани патриарх Неофит на празника

Светът в който живеем, без значение от своя веществен и културен прогрес, продължава и през днешния ден да бъде свят на болежка и горест, сподели той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР