Българският отбор на сабя кадетки се класира на десето място

...
Българският отбор на сабя кадетки се класира на десето място
Коментари Харесай

Националите ни по сабя за кадетки се класираха на десето място на европейското по фехтовка за кадети и младежи в Италия

Българският тим на сабя кадетки се класира на десето място в провеждащото се в Неапол (Италия) Европейско състезание по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки. В отборната конкуренция на сабя се включиха 13 тима, а шампионки станаха фехтовачките от Италия.

Българският отбор ни в състав Натали Мишинева, Мая Антонова, Виктория Витлиемова и Ралица Гаджева излезе в първата среща от елиминациите против Испания и отстъпи с 39:45. В дуелите за систематизиране на местата от 9 до 16 сабльорките ни победиха Германия с 45:43 и изгубиха от Азербайджан с 38:45.

Днес на пътеките в Неапол излезе и тимът ни на шпага кадети в състав Александър Костадинов, Калоян Костадинов, Явор Денчев и Теодор Петров, като след загуба от Белгия с 41:45 се класира на 20 място.

В петък в шампионата на шпага кадетки Матея Петкова приключи на 40 позиция, а Йоана Карова е 81-а.

На рапира кадети Данаил Полишев се класира 38-и, Теодор Тодоров е 68-и, Димитър Панайотов е 92-и, а Атанас Гюров – 94-и.

На сабя кадети Никола Господинов приключи 22-и, Станимир Пелов е 25-и, Николай-Томас Георгиев е 36-и, Симеон Далеков е 37-и.

В четвъртък, в конкуренцията на шпага кадети самостоятелно Александър Костадинов се класира 29-и, Теодор Петров раздели 71-72 място с Уорд Самин от Белгия, Явор Денчев е 78-и, а Калоян Костадинов – 87-и.

В шампионата на рапира за кадетки самостоятелно Виктория Пастърмаджиева приключи на 51 място, а Евангелина Велчева е 68-а.

На сабя кадетки самостоятелно Ралица Гаджева е 26-а, Мая Антонова е 34-а, Натали Мишинова е 35-а, а Виктория Витлиемова разделя 44-45 място с Жулиет Каре от Франция.

Утре кадетите и кадетките завършват присъединяване си в Европейското състезание по фехтовка с отборните боеве на шпага, рапира и сабя. България ще бъде показана в конкуренцията на сабя от Симеон Далеков, Никола Господинов, Николай-Томас Георгиев и Никола Меицов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР